0
zpět
 

diskuze k tématu: Reklamace ojeteho vozu

kategorie zařazení tématu: poradna, automobilky, italská vozidla, ostatní
KoFFiZ
počet příspěvků1
datum registrace15.08.2017
Úterý 15.08.2017 13:54, Reklamace ojeteho vozu
Dobrý den, nevím jestli už tu takové téma někde existuje a proto se předem omlouvám zda se opakuje.

Chtěl bych se zeptat na pár věcí a sice:

Před měsícem (zhruba) jsem si koupil z bazaru Fiat Stilo 1.6 76kW...
Po pár dnech mi auto začalo blbnout a za jízdy z ničeho nic chcípne a píše to chybu ASR Failure atd + když se motor zahřeje na požadovanou teplotu tak šíleně vrže a drhne spojka... Prodejce mě ani na jeden problem neupozornil a v kupní smlouvě taky nic není.
Tak se chci zeptat, protože jsem mu už volal a říkal, že na spojku se záruka nevztahuje a snad ani na to druhé ale co čtu na internetu tak je to blbost.
Bylo to tedy u něj v servise kde mi technik řekl, že spojka se mu jeví v pořádku a když auto napich na diagnostiku tak to vyhlasilo tak 8 erroru... Diagnostiku vymazal a týden s autem jezdil a řekl mi, že auto mu ani jednou nechcíplo.
Teď s tím jezdím zase 3 den cca a znova mi to chcíplo a už i tak, že to nešlo nastartovat. (zhruba po půl hodině ano)
Jak by jste postupovali???
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 15.08.2017 17:24, re
spojka je spotřebák, ta elektronika by se za skrytou vadu považovat asi dala, ale bazaristi to maj určitě ve smlouvě ošetřený, zkusit to můžeš ale na úspěch bych si nevsadil ani halíř
reagovat
Martin72
počet příspěvků82
datum registrace30.09.2016
Úterý 15.08.2017 21:11, Možná příčina problémů
Životnost spojky se dala teoreticky odvodit od najetých km. O tom, že tam začne něco vrzat bazarnik nemůže tušit. Zkušený automechanik dovede odhadnout stav spojky podle tuhosti při sešlápnutí, ale ani on nemá křišťálovou kouli. Co se týče závady motoru, tak tebou popisována závada mívala spojitost v lepším případě s přechodovými odpory v pojistko-relatkove skříní v motorovém prostoru a v horším s řídící jednotkou motoru, která takto dává najevo svůj brzký odchod do elektronického nebe. Problémy s ŘJ motoru se objevovaly u modelu do roku 2003-4.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.