0
zpět
 

diskuze k tématu: Dotaz na možnou závadu

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, korejská vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 01.04.2015 21:00, Dotaz na možnou závadu
Dobrý den.

Mám automobil zn. Daewoo Lanos 2002. Po prvním majiteli má najeto teprve 112 tisíc Km. Před dvěma měsíci se objevila závada.
Popis: Při běžném provozu z ničeho nic vypne motor. Nechával jsem ho zkontrolovat v několika servisech. Nevědí si rady. Díval jsem se zde, že je tady podobný dotaz. Tam to bylo vyřešeno výměnou klapky. Mně jí také vyměnili, dali mi novou autobaterii a provedli diagnostiku. Bohužel to nepomohlo. Při startování to vypadá jako by nefungoval sytič. Bez plynu nenastartuji. Po nastartování musím podržet tak dlouho plynový pedál než se sám začne držet. Děje se to vždy. Ať je teplo či zima, zahřátý čí studený motor. Prosím o radu.

Auto nutně potřebuji a nevím co s tím. Předem děkuji za odpověď.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 08.04.2015 16:19, RE:
Dobrý den. Doporučuji vůz svěřit odborníkům, kteří se již s podobnou závadou setkali. Daewoo Lanos často trápí zanesená škrtící klapka, způsobující nepravidelný chod. Ve většině případů pomůže vyčištění klapky a její nastavení do základní polohy pomocí diagnostiky. Problém může způsobovat také imobilizér.
reagovat
David V
počet příspěvků2049
datum registrace16.05.2007
Čtvrtek 09.04.2015 08:24, RE: Dotaz na možnou závadu
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den. Mám automobil zn. Daewoo Lanos 2002. Po prvním majiteli má najeto teprve 112 tisíc Km. Před dvěma měsíci se objevila závada. Popis: Při běžném provozu z ničeho nic vypne motor. Nechával jsem ho zkontrolovat v několika servisech. Nevědí si rady. Díval jsem se zde, že je tady podobný dotaz. Tam to bylo vyřešeno výměnou klapky. Mně jí také vyměnili, dali mi novou autobaterii a provedli diagnostiku. Bohužel to nepomohlo. Při startování to vypadá jako by nefungoval sytič. Bez plynu nenastartuji. Po nastartování musím podržet tak dlouho plynový pedál než se sám začne držet. Děje se to vždy. Ať je teplo či zima, zahřátý čí studený motor. Prosím o radu. Auto nutně potřebuji a nevím co s tím. Předem děkuji za odpověď.


Tady spíše než na klapku bych to viděl na krokový motorek chodu na prázdno (IAC ventil)
reagovat
Citroenak
počet příspěvků718
datum registrace13.04.2012
Čtvrtek 09.04.2015 09:08, Mozne priciny
Pricin tohto chovania moze byt viacero. Tie jednoduche boli vymenovane. Su to veci co sa daju vycistit svojpomocne pomocou spreju na cistiace klapky a srobovaka podla navodu z netu. Neda sa tam nic pokazit. Ak vam auto po vycisteni skrtiacej klapky uz nenastartuje, problem bol pravdepodobne tam. Treba odpojit tak na hodinu baterku a malo by sa to spravit, popripade nastavit diagnostikou.
Mozem povedat dalsiu vec, co to moze sposobovat. Ak auto zerie vela oleja, moze mat zle piestne kruzky. Tym padom sa moze olejom zasvinit sviecka a ta nemusi byt schopna zapalit zmes. =>Treba teda zmerat tlaky. Ak auto olej nezerie, tak to zhasinanie za jazdy moze tiez sposobit nejaka netesnost v sacom potrubi.
U mna na Citroene xsara to iste robilo po kupe (teda to zhasinanie za jazdy). Pomohla mi komplet vymena rozvodov a vodnej pumpy a uz sa to nestalo. Mozno by este stalo za zvazenie skusit na vrakaci pozicat inu riadiacu jednotku motora. Popripade skontrolovat lambdu, neviem ako je to v daewoo, ale normalne podla hodnot. A na diagnostiku treba zajst ku cloveku, co ju pouziva aj na ine veci, ako len na citanie chyb.
Na zaver len dodam, ze su to vseobecne rady, toto auto som nemal, tak ak som niekde napisal blbost, nekamenujte ma hned prosim :)
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.