0
zpět
 

diskuze k tématu: Auto do 300tisic pro rodinu a sportovce

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní, užitkové
Foxtro
počet příspěvků30
datum registrace28.03.2009
Sobota 21.11.2015 11:09, Auto do 300tisic pro rodinu a sportovce
Dobrý den, rád bych vás poprosil o radu, které auto by bylo nejlepší jak pro rodinu, tak i pro 2 někdy 2+2 sportovně založené lidi. Je to takový oříšek, jedná se o windsurfing. Takže vozit dvě prkna či tři (velikost prkna 270x80 například). K tomu stěžně a plachyty.
Mám Fabii RS a pro dva se to dalo, když jsem prkna dal na střechu, ale nikdo další s námi už nemohl jet, vnitřek naprosto plný zbytkem výbavy.
Díval jsem se na Tourana 1.9TDi, či Ford Smax. Ale nejspíš to bude pořád malé. Pak je tu ještě Sharan, Galaxy, možná i Ceddy či podobně dlouhé auta
Vím, že mi kluci co jezdí taky na prknech radili, abych si pořídil VW Transporter, ale mně to přijde už moc velké auto na běžné ježdění. Najezdím do roka cca 30 až 35tisíc. Byl jsem zvyknutý na velmi malou spotřebu u mé Fabie, takže s tím se budu muset také srovnat u toho většího auta.
Proto jsem si říkal, že se zkusím zeptat tady, třeba mi dáte nějakou radu, vlastní zkušenost sportovců co jezdí na kole třeba či dokonce také na prkně.
Díky všem
reagovat
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Sobota 21.11.2015 11:21, RE: Auto do 300tisic pro rodinu a sportovce
Foxtro napsal:
Dobrý den, rád bych vás poprosil o radu, které auto by bylo nejlepší jak pro rodinu, tak i pro 2 někdy 2+2 sportovně založené lidi. Je to takový oříšek, jedná se o windsurfing. Takže vozit dvě prkna či tři (velikost prkna 270x80 například). K tomu stěžně a plachyty.Mám Fabii RS a pro dva se to dalo, když jsem prkna dal na střechu, ale nikdo další s námi už nemohl jet, vnitřek naprosto plný zbytkem výbavy.Díval jsem se na Tourana 1.9TDi, či Ford Smax. Ale nejspíš to bude pořád malé. Pak je tu ještě Sharan, Galaxy, možná i Ceddy či podobně dlouhé autaVím, že mi kluci co jezdí taky na prknech radili, abych si pořídil VW Transporter, ale mně to přijde už moc velké auto na běžné ježdění. Najezdím do roka cca 30 až 35tisíc. Byl jsem zvyknutý na velmi malou spotřebu u mé Fabie, takže s tím se budu muset také srovnat u toho většího auta.Proto jsem si říkal, že se zkusím zeptat tady, třeba mi dáte nějakou radu, vlastní zkušenost sportovců co jezdí na kole třeba či dokonce také na prkně.Díky všem

kamarád co surfoval tak jezdil omegou v kombíku, ale sám, max. ve dvou. známý jezdí s normálním osobákem ale s karavanem, druhý má Hymmera-velký obytňák. pokud chcete kompromis a jen jedno auto tak Transporter/Multivan bude nejlepší volba. popř. Peugeot Expert či jeho dvojče od Citroenu. nedávno se tady vedla diskuze ohledně těchto aut viz. http://www.tipcars.com/magazin-ojety-peugeot-expert-levny-mikrobus-pro-rodinu-8062.html
s kolařema se nesrovnávejte, ti dají čtyři kola na kouli, na střechu box a stačí běžné kombi.
reagovat
Foxtro
počet příspěvků30
datum registrace28.03.2009
Sobota 21.11.2015 11:38, RE: Auto do 300tisic pro rodinu a sportovce
to je pravda.. ty kolaře moc srovnávat nebudu.. ale já to myslel v tom, že si dají kolo dovnitř.
Jde o to, že já i přítelkyně jezdíme do práce autem. Ona Passatem kombi v automatu a já tou Fabii RS, s tím, že já teď mám práci 6km od bydliště. Takže ono i to pojíždění sem a tam asi tomu motoru dieslovému moc nedá. Pak o víkendu výlety a nebo právě to prkno když fouká. Přes léto jezdím občas na kole, ale jinak auto do práce. Kdo ví, jestli bych ten motor za chvíli neodrovnal, třeba hlavně v zimě.
reagovat
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Sobota 21.11.2015 12:32, RE: Auto do 300tisic pro rodinu a sportovce
Foxtro napsal:
to je pravda.. ty kolaře moc srovnávat nebudu.. ale já to myslel v tom, že si dají kolo dovnitř. Jde o to, že já i přítelkyně jezdíme do práce autem. Ona Passatem kombi v automatu a já tou Fabii RS, s tím, že já teď mám práci 6km od bydliště. Takže ono i to pojíždění sem a tam asi tomu motoru dieslovému moc nedá. Pak o víkendu výlety a nebo právě to prkno když fouká. Přes léto jezdím občas na kole, ale jinak auto do práce. Kdo ví, jestli bych ten motor za chvíli neodrovnal, třeba hlavně v zimě.


to neodrovnáte, ale nezahřeje se, bude vyšší spotřeba, a bude potřeba občas dobít baterku. Fabie RS je také diesel tak to znáte, zásadní rozdíl nebude. jen už nebudete moct tak ´´kravit´´ jako s RSkem.
reagovat
Foxtro
počet příspěvků30
datum registrace28.03.2009
Sobota 21.11.2015 14:31, RE: Auto do 300tisic pro rodinu a sportovce
to já ani nedělám.. jezdím v poklidu.. jen když někam spěchám, tak tomu trochu dám.. ale vše s rozumem.
Každopádně abych se vrátil k tématu. Dost to teď prohlížím, koukal jsem i na tu diskuzi co jste mi poslal a myslím, že ty "dodávky" jsou pro mě moc. Takže se spíš poohlédnu po Mazdě 5 a podobným autům.
reagovat
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Sobota 21.11.2015 15:32, RE: Auto do 300tisic pro rodinu a sportovce
Foxtro napsal:
to já ani nedělám.. jezdím v poklidu.. jen když někam spěchám, tak tomu trochu dám.. ale vše s rozumem.Každopádně abych se vrátil k tématu. Dost to teď prohlížím, koukal jsem i na tu diskuzi co jste mi poslal a myslím, že ty "dodávky" jsou pro mě moc. Takže se spíš poohlédnu po Mazdě 5 a podobným autům.


ale stejně nikam jinam nedáte dovnitř prkno. zkuste si toho Experta, půdorysně je to jako běžný kombík, jezdí se s tím překvapivě snadno, výborně se s ním parkuje a je z něj skvělý rozhled.
reagovat
Marek - TipCars.com
počet příspěvků52
datum registrace03.11.2015
Pondělí 07.12.2015 01:32, re:
Dobrý den. Vaším potřebám by mohl vyhovovat například Citroën Berlingo, Peugeot Expert, nebo zmíněný VW Caddy. Při vašem ročním nájezdu by se mohl vyplatit dieselový motor.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.