Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Znáte nejlepší automobilové youtubery? Za videa si kupují vlastní supersporty

Naše téma
Jan Markovič | 12.01.2019
Nejsledovanější britský automobilový youtuber Shmee150 se chlubí slušnou sbírkou vlastních aut. | foto: Shmee150
Někteří začali jen náhodou, jiní si nejdříve vydělali a až poté natočili svou vlastní sbírku aut. Všichni ale baví miliony fanoušků.
Začněme nejdříve britskými youtubery, kteří mají mezi fanoušky aut dlouhou tradici. Lze je rozdělit na dva tábory – jedni startovali jako naprostí amatéři, druzí jsou zkušení motorističtí novináři.

Shmee150 (1 550 000 odběratelů) - 3560 videí.
Tim Burton je s přehledem nejsledovanějším automobilovým youtuberem ve Velké Británii. Začínal v roce 2010, kdy se mu podařilo na jedné z akcí pořádané štábem Top Gearu natočit zajímavá auta. Video vydal na svém kanálu a zajistil si první příliv fanoušků. Od té doby točí až pět videí týdně. Za vydělané peníze si pak kupuje vlastní supersporty, o kterých opět točí nespočet videí. Je zdaleka nejaktivnějším ze všech automobilových youtuberů.

Seen Through Glass(401 690 odběratelů) - 659 videí
Název kanálu Sama Faneho může být trochu matoucí. Když v roce 2014 začínal, chtěl natočit jen video z vlastního pohledu za volantem. Za první vydělané peníze začal okamžitě nakupovat sportovní vozy. Garáží mu prošlo několik Porsche, jeden Jaguar, McLaren nebo Ferrari. O nich samozřejmě opět natočil řadu videí. Věnuje se také oficiálním prezentacím automobilek, protože ho už řada z nich bere jako novináře.

Harry's Garage(215 036 odběratelů) - 136 videí
Harry Metcalfe na to šel obráceně. Zakladatel a první šéfredaktor motoristického magazínu Evo je vášnivým sběratelem aut. Díky svému rodinnému bohatství si může dovolit naplnit garáž zajímavými modely. O nich pak natáčí. Zajímavé jsou jeho výlety, například s Ferrari Testarossa do Maroka. V poslední době se věnuje také zemědělství, proto natáčí i podrobná videa o svém kombajnu a traktoru značky Case IH. Vlastní ale i JCB.

Chris Harris on Cars(415 315 odběratelů) - 75 videí
Chris Harris je dnes asi nejznámějším britským motoristickým novinářem. Začínal v Evu a Autocaru. Na kanál YouTube točí své vlastní testy aut, ve kterých nejde daleko pro kritiku. I to mu pomohlo, aby se po odchodu Jeremy Clarksona dostal do pořadu Top Gear. Aktuálně se věnuje více práci pro televizi a tak na jeho kanál přibývají videa spíše sporadicky. I tak stojí za shlédnutí.

Podívejte se do další kapitoly na americké youtubery!

 

Mezi neznámější youtubery světa se jako blesk vyšplhal mladík, který jednoduše přišel na to, jak správně nazvat svá videa. Jsou tu ale i novinář známého automobilového serveru nebo jeden z nejslavnějších televizních bavičů všech dob.

Doug DeMuro(2 460 000 odběratelů) - 359 videí
Třicetiletý Douglas DeMuro je nejsledovanějším automobilovým youtuberem na světě. Začínal přitom až v roce 2013. První základy mu poskytla spolupráce se serverem Jalopnik.com, pro který točil videa o nákupu a životě s různými zajímavými auty. Záhy přišel na to, jaké názvy videí lákají nejvíce diváků. Aktuálně tak vyzdvihuje hlavně vysokou cenu natáčených aut.

Jason Drives / Jalopnik(239 578 odběratelů) - 426 videí
Jason Torchinsky je redaktorem amerického motoristického webu Jalopnik. Bývalý komik a výtvarník je známý svou láskou ke starým vozům včetně Tatry. Pro kanál Jalopniku točí několik pořadů. Nejsledovanějším je Jason Drives, kde ukazuje výstřední vozy z minulosti.

Jay Lenos's Garage(1 365 865 odběratelů) - 656 videí
Jay Leno je jedním z nejslavnější amerických moderátorů, vedl pořad The Tonight Show. Jde i o známého sběratele aut, který vlastní velký sklad v Los Angeles plný veteránů i moderních vozů. Ve svém pořadu ukazuje nejen vlastní sbírku, ale zve si i další slavné osobnosti ze světa aut, aby mu předvedli, co je nového. Diváky baví osobitým humorem i tím, že nenosí nic jiného než džínový komplet.

Donut Media (1 565 971 odběratelů) - 466 videí
Ben Conrad a Matthew Levin založili v roce 2015 automobilový kanál, který se zaměřil hlavně na humorné nápady kreativní dvojice. Baví bláznivými přestavbami aut, driftováním nebo posledním výmyslem, kdy se jim podařilo postavit nejrychlejší Bugatti z Lega na světě.

Přejděte do třetí kapitoly, kde vám představíme youtubery z Austrálie, Rakouska a Česka.

 

Mimo USA a Velkou Británii se už známí automobiloví youtubeři hledají hůř. Přece jen je potřeba hlavně angličtina. Do výběru jsme proto zařadili i kanály pro motocyklové nadšence, včetně jednoho českého.

Mighty Car Mods (2 905 180 odběratelů) - 415 videí
Australané Marty a Moog baví diváky svými nápaditými přestavbami aut. Výsledkem jsou neskutečně rychlé a nepřehlédnutelné stroje, se kterými pak dělají různé humorné triky. Vydávají se také na výlety do zahraničí. I tato dvojice si získala sledovanost svým osobitým smyslem pro humor.

Schaaf (55 872 odběratelů) - 307 videí
A nakonec tu máme i něco pro milovníky motocyklů. Rakouský youtuber Schaaf uspěl mezi diváky tím, že natáčí své ostré projížďky na klikatých silničkách Alp z vlastního pohledu. Zkouší nejrůznější stroje a videa nekomentuje. Místo toho jen zobrazuje titulky a nechává vyniknout zvuk "mašiny".

Jednoustopou (8 779 odběratelů) - 116 videí
Jindřich Faborský si založil vlastní server Jednoustopou.cz, protože byl nespokojený s kvalitou recenzí motocyklů v odborných časopisech v Česku i ve světě. Posléze přidal také kanál na YouTube, kam dal už přes stovku videí. Jeho recenze jsou velmi důkladné a srozumitelné. Těží z velké základny fanoušků, kteří chtějí novinky jedné stopy znát do posledního šroubku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů