Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Známe jízdní řád Opelu do roku 2025. Chystá se i znovuzrození Manty!

Naše téma
Radek Pecák | 15.10.2021
dalších 13 fotek
Nový Opel Manta bude elektrický a představí se do roku 2025 | foto: Opel
Příští rok značky s bleskem ve znaku bude ve znamení příchodu nové generace Opelu Astra.
Nová Astra dorazí do tuzemských autosalonů značky Opel na přelomu prvního a druhého čtvrtletí příštího roku. Verze kombi bude následovat s odstupem zhruba čtvrt roku. Vyplývá to z informací redakce Deník a Automix.cz, které získal z dobře informovaných zdrojů. Zhruba ve stejnou dobu se také začne nabízet zásadně modernizované SUV Grandland. Jízdní dojmy z prvního seznámení s tímto vozem přineseme již počátkem příštího týdne.

V segmentu osobních vozů to budou jediné zásadní novinky pro příští rok. Ovšem velmi důležité věci se pro Opel udějí také v kategorii užitkových aut. "Již na samém začátku roku se začne dovážet jak nové Movano (což je největší z nabízených užitkových vozů Opelu - pozn. red.), které bude k mání také s elektropohonem, tak elektrická verze malé dodávky Combo," říká mluvčí tuzemského zastoupení Opelu Martin Hejral.

Ještě revolučnějším krokem se stane nabídka Vivara s pohonem na vodíkové palivové články. Tu bude možné objednávat koncem příštího roku.

Opel již oznámil, že do roku 2028 se stane "čistě elektrickou značkou". Z toho plyne, že také nová Astra, bude přibližně od roku 2023 nabízena také s plně elektrickým pohonem. Od samého počátku prodejů přitom zákazníci budou mít možnost volit kromě spalovacích agregátů také plug-in hybridní ústrojí.

Opel vstoupí do Číny
Generální ředitel Opelu Josef Šopík zatím za současného stavu legislativy v ČR neočekává, že by běžní motoristé nějak rychle přesedali do vozů poháněných elektřinou. "Ovšem v oblasti užitkových aut je už naprosto jiná situace. Přidělenou kvótu elektrických Vivar jsme prodali velmi rychle a vlastně bez jakékoli reklamy," uvádí.

V roce 2023 se také očekává příjezd nové generace vlajkové lodi Insignia. Je ale pravděpodobné, že se změní zaměření tohoto vozu. Místo současných klasických karosérií se tedy očekává nějaký crossover.

Generační výměnu svých současných modelů završí německá značka v průběhu roku 2024. To se představí nové generace vozů typu SUV Crossland a Grandland. I pro ně se nepochybně chystá elektrický pohon.

Nejpozději v roce 2025 se také ukáže finální verze nové generace kultovního modelu Manta. Jezdit bude samozřejmě výhradně na elektřinu.

Pouze elektrický pohon budou mít také automobily, které konstruktéři Opelu chystají pro vstup značky na čínský trh. Zde je ovšem pravděpodobná úzká kooperace se značkami Peugeot a Citroën a jejich partnery v této asijské zemi.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů