Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Žebříčku spokojenosti mezi německými řidiči vládne Porsche. Škoda je pátá

Naše téma
ČTK | 31.05.2014
Porsche Cayenne Turbo S | foto: Porsche
Berlín/Praha - Vozy automobilky Škoda se umístily v žebříčku spokojenosti mezi německými řidiči na pátém místě. Zvítězilo Porsche před Toyotou, Volvem a Mercedesem. Vyplývá to z letošní studie J.D. Power mezi majiteli ročních až tříletých vozů.
Mezi městskými vozy nejvíce bodoval VW Up!, v kategorii malých aut pak Toyota Yaris a v segmentu kompaktních vozů Seat Leon. Ve střední třídě byli majitelé nejvíce spokojeni s Toyotou Avensis před Škodou Superb. Avensis zároveň získal nejvyšší hodnocení vůbec.

Ve vyšší střední a luxusní třídě získalo nejlepší hodnocení Volvo V70/XC70. V kategorii kompaktních víceúčelových vozidel (MPV) byl nejlépe hodnocen Opel Meriva, mezi většími MPV pak Mercedes-Benz třídy B. V kategorii malých terénních SUV byli uživatelé nejvíce spokojení s modelem Kia Sportage a u větších SUV s VW Touareg.

J.D. Power and Associates je jedna z nejznámějších organizací na světě pro průzkum trhu a její každoroční průzkumy spokojnosti zákazníků mezi majiteli automobilů v Německu se připravují už od roku 2002.

V letošním roce společnost při přípravě každoroční zprávy oslovila více než 18 000 majitelů, kteří hodnotili funkce vozů, jejich design, jízdní vlastnosti, spokojenost se servisem i náklady spojené s vlastnictvím daného modelu.

Spokojenost s jednotlivými značkami
PořadíVýrobcePočet bodů (z 1000 možných)
1.Porsche835
2.-3.Toyota818
2.-3.Volvo818
4.Mercedes-Benz811
5.Škoda805
6.Mitsubishi800
7.Volkswagen799
8.Mazda794
9.BMW793
10.Kia790

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů