Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ze sporťáku rallye speciálem. Unikátní Jaguar F-Type divočí na šotolině

Naše téma
Jan Markovič | 14.11.2018
dalších 17 fotek
Jaguar F-Type Rally Concept | foto: Jaguar
Jaguar předělal svůj sporťák F-Type tak, že může vyrazit na rallye. Vznikl prototyp zároveň odkazující na klasický otevřený Jaguar XK 120, který také závodil. A navíc úspěšně.
Že je Jaguar F-Type autem na silnice nebo maximálně na závodní okruh? To platilo jen dosud. Jaguar se totiž rozhodl postavit unikátní stroj nazvaný F-Type Rally Concept. Ten splňuje všechna povinná specifika podle FIA a tak se může zúčastnit rallye.

Auto pohání benzinový čtyřválec Ingenium s dvoulitrovým objemem a výkonem rovných 300 koní. Technici vozu dodali nové brzdy, upravili podvozek a nainstalovali bezpečnostní rám. Navíc jsou v autě sportovní sedačky se šestibodovými pásy a hasící přístroj. Na kapotě se unikátní Jaguar chlubí čtveřicí přídavných světel.

Jaguar zveřejnil řadu fotografií svého konceptu, z nichž je patrné, že má vzdát také čest modelu XK 120 s poznávací značkou NUB 120, který se v padesátých letech minulého století také pustil do závodů, přestože šlo o otevřený automobil určený spíš pro pohodovou jízdu. S jezdcem Ianem Appleyardem za volantem vyhrál tři závody Alpine Rallye za sebou. Prohlédněte si Jaguar F-Type Rally Concept ve velké fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů