Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Že jsou poctivé offroady minulostí? Suzuki si to nemyslí

Naše téma
Jiří Švamberk | 28.12.2018
koncept Suzuki Jimny Sierra Pick Up Style | foto: Suzuki
Připravovaný tokijský autosalon vždy přinese mnoho zajímavých kreací domácích značek a některé známe už s předstihem.
Velmi zajímavým způsobem se bude prezentovat značka Suzuki, která jako jedna z mála ještě vyrábí poctivý terénní automobil v podobě modelu Jimny. Do Tokia přiveze dva koncepty na základech aktuální generace Jimny a oba jsou vpravdě skvostné.

Tím prvním je pick-up Jimny Sierra Pick Up Style, jehož design se evidentně nechal inspirovat první generací z roku 1970, což dokazuje také provedení karoserie pick-up.

Koncept pick-upu má oproti standardnímu Jimny zvýšený podvozek, kola jsou obuta do pneu Bridgestone Dueler, nechybí ani pevnostní nárazníky a ochranný rám s přídavnými LED světlomety. Pokud vás zajímá, co znamená logo s nosorožcem na dřevěném panelu dveří, pak vězte, že jde o znak nadace Suzuki Rhino Club, která se snaží o záchranu ohrožených nosorožců.

Druhým konceptem na stánku Suzuki na tokijském autosalonu 2018 je Jimny Survive, ještě ultimativněji zaměřený terénní automobil s karoserií chráněnou dodatečným rámem, výrazným pevnostním nárazníkem s navijákem a ocelovými pláty, chránícími podvozek. Také tento koncept je vybaven pneumatikami Bridgestone Dueler.

Co se techniky týče, ta je shodná se sériovým Jimny, takže oba koncepční vozy pohání atmosférický čtyřválec 1,5 litru a výkon lehce přes 100 koní.

koncept Suzuki Jimny Survive


Přestože jde o více než realistická provedení, Suzuki zatím ohledně případné výroby mlčí. Každopádně se obáváme, že i kdyby nakrásně oba koncepty zelenou dostaly, k nám do Evropy, respektive do Česka, se stejně nedostanou. Věšet hlavu ale nemusíme, protože minimálně druhý koncept Jimny Survive je za pomocí aftermaketu poměrně lehce realizovatelnou záležitostí. Tak co, jste v pokušení?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů