Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Z Prahy vyrazila na výlet nepřehlédnutelná auta. Hledají hezké silnice v Evropě

Naše téma
Milan Holakovský | 19.07.2017
další 4 fotky
Praha (18. 7. 2017) – Sportovní auta, pózující slečny – a samozřejmě obdivovatelé i fanynky jedněch i druhých. Nic z toho nechybělo v úterý večer dolní části Václavského náměstí, kam se sjeli účastníci akce HIT Road trip 2017 – Evropa. | foto: Deník / Holakovský Milan
Sportovní auta, pózující slečny – a samozřejmě obdivovatelé i fanynky jedněch i druhých. Nic z toho nechybělo v úterý večer v dolní části Václavského náměstí v Praze, kam se sjeli účastníci akce HIT Road trip 2017 – Evropa. Dnes 18 posádek ve vozech s výkonem nad 250 koní vyrazilo z Prahy na jízdu Evropou.
Organizátoři přitom zdůrazňují, že se rozhodně nejedná o ilegální akci typu „tajný závod“, kdy se nadupané vozy prohánějí v běžném provozu. V tomto případě jde o výjezd automobilových nadšenců se „svezením po krásných silnicích, a hlavně zábavou spojenou se sportovními vozy“.

Většinou mají auta pražské poznávací značky, ale nechybí ani hosté až z Velké Británie.

Někteří si výlet prodlouží 
Vyjížďka přes Alpy k moři trvá až do pondělka, ale ne všichni účastníci se jí však zúčastní až do konce. Protože někteří nemají možnost věnovat akci celý týden, společně vyrazili přes Německo, Rakousko, Lichtenštejnsko, Švýcarsko, Itálii a Francii do Monaka.

Odtud se někteří z účastníků vracejí do Prahy, zatímco jiní si výlet prodlouží ještě „o dvě noci“ cestou přes horské vyhlídky do Cannes. A pak opět přes Alpy a průsmyk Stelvio zamíří zpět do Prahy. Trasy jízdy (mající nabídnout zážitky jak řidičské, tak i z nočního života) tedy měří 2464 nebo 2905 kilometrů.


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů