Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

X6 ze Stuttgartu. Mercedes představil nový model GLE Coupé

Naše téma
Redakce | 10.12.2014
dalších 7 fotek
Mercedes-Benz GLE Coupé. | foto: Mercedes-Benz
Stuttgart/Praha /FOTOGALERIE/ - S modelem X6 zaznamenala automobilka BMW velký úspěch, není tedy divu, že inspirovala i další výrobce. Svoje "SUV-kupé" teď už má také Mercedes-Benz.
Podobnost novinky jménem GLE Coupé s bavoráckou X6 je zřejmá na první pohled. Na druhou stranu, udělat "esúvéčko" se siluetou kupé jinak prostě nejde.

Na délku Mercedes GLE měří 4900 milimetrů, je 2003 mm široké, 1731 mm vysoké a rozvor náprav činí 2915 mm.

Zavazadlový prostor má nabídnout maximální objem 1650 litrů. Výrobce kromě toho slibuje prostorný interiér, v němž najde pohodlí až pět cestujících.

Mercedes-Benz GLE Coupé.



V době zahájení prodeje budou moci zájemci vybírat ze tří motorizací. Základem je naftový šestiválec (označený jako 350 BlueTEC) disponující výkonem 258 koní a točivým momentem 620 N.m. Zbylé jednotky polykají benzín: jde o dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec (GLE 400) o výkonu 333 koní a jeho silnější provedení 450 AMG naladěné na 367 koňských sil.

Všechny verze spolupracují s devítistupňovou automatickou převodovkou a mají pohon všech kol 4MATIC. Ten je však různě nastaven. Zatímco u slabších variant jsou v základu hnací síly mezi obě nápravy děleny rovnoměrně, tedy v poměru 50:50, provedení 450 AMG upřednostňuje zadní kola - na nápravu posílá 60 procent výkonu.

Mercedes-Benz GLE Coupé.



Výstavní premiéra se uskuteční v lednu během tradičního autosalonu v Detroitu, začátek prodeje je naplánovaný na červen. Později můžeme očekávat i další motorizace.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů