Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vypadá jako Jeep, ale není to Jeep. Indická Mahindra vyráží do terénu

Naše téma
Jan Markovič | 14.03.2019
Mahindra Thar Adventure Series | foto: Mahindra
Mahindra Thar navazuje na historické spojení s klasickým Jeepem, které je staré 70 let.
Na první pohled by se mohlo zdát, že na přiložených fotografiích stojí celkem obyčejný Jeep CJ7. Pravda to ale není. Ve skutečnosti se díváte na novinku indické automobilky jménem Mahindra Thar Adventure Series.

Zhruba před 70 lety Mahindra začala v licenci vyrábět originální Jeep Willys. V roce 1969 ho dokonce exportovala směrem na západ. Auto se trochu nečekaně prodávalo v tehdejší Jugoslávii. Za roky produkce vznikl nespočet variant od vojenských obrněných speciálů, přes výletní auta na dobrodružství v terénu.

Mahindra Thar má pod kapotou turbodiesel. Jde o čtyřválec o objemu 2,5 litru, který dosahuje velmi nízkého výkonu pouhých 78 kW a 247 Nm točivého momentu. Řadí se manuální pětistupňovou převodovkou. K dispozici je pohon všech kol, redukce a také mechanická uzávěra zadního diferenciálu.

Přes LED světla v rozích přídě, šnorlch nebo klec chránící proti převrácení, není Mahindra žádný luxus. Cenou ale odpovídá běžně vybavené Škodě Octavia. V přepočtu stojí jen zhruba 440 tisíc korun. Má to ale jeden háček. Auto se prodává v jediné zemi světa. Pokud se vám líbí, budete si pro něj muset zaletět do Jihoafrické republiky. Jinde totiž Mahindra může narazit na nepřátelství koncernu FCA, který s ní bojuje kvůli právům na užívání vzhledu Jeepů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů