Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Číně plánují výdejní „automaty“ na nová auta. Chtějí jich postavit desítky

Naše téma
Daniel Fuglevič | 15.12.2017
další 3 fotky
Výdejní „automat“ na auta společnosti Alibaba. | foto: youtube.com
Čínský obchodní gigant Alibaba chce lidem nabídnout revoluci v procesu nákupu nového auta. Po celé zemi plánuje postavit několik obrovských „automatů“, ze kterých si zájemci přes mobil jednoduše vyberou auto k testovací jízdě a případně si ho hned koupí.
Opravdu se jedná o ekvivalent výdejního automatu na sladkosti, akorát si v něm vyberete své nové auto. Takto si nákup automobilu v budoucnu představuje čínská společnost Alibaba, která je tamním lídrem na poli internetového obchodu.

První automat na auta se má přitom v Šanghaji otevřít už zanedlouho. Způsob výběru auta opravdu vypadá jako z veselého sci-fi filmu, spojuje ale několik dnes již používaných technologií.

Vše začíná výběrem vysněného auta přes aplikaci na vašem smartphonu. Dokonce můžete začít i tím, že oblíbené auto vyfotíte projíždějící na ulici. Aplikace jej pozná a zkontroluje nejbližší automaty, zda je někde vůz k dispozici.

Po ověření vaší osoby na principu rozpoznání tváře a zadání údajů si pak auto zarezervujete k třídenní testovací jízdě, nebo si jej přímo na dálku zakoupíte.

U samotného automatu, který vypadá jako supermoderní verze patrových garáží, následně systém znovu ověří vaši tvář a konstrukce výtahů již auto přistaví přímo až k vašim nohám. Před skončením zkušební jízdy vás aplikace upozorní a následně vrátíte vozidlo zpátky do automatu.

Služba ovšem nebude k dispozici pro každého a přístup k automatům dostanou jen prémioví zákazníci Alibaby. Jen těm bude umožněno stáhnout si zmíněnou aplikaci. Uživatelé budou moci otestovat každé vozidlo pouze jednou a za dva měsíce vyzkoušet maximálně pět vozů.

Do služby už jsou v Číně zahrnuty značky BMW, Audi, Mercedes-Benz, Volvo nebo třeba Maserati. Takto vyřešený prodej nových vozů tedy Alibaba i zúčastněné značky myslí zcela vážně, přičemž do roku chce společnost otevřít po zemí desítky těchto zařízení.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
Jan Brt, 08.11.2023 11:10
Zdravím všechny motoristické nadšence,

dnes bych rád otevřel debatu na téma, které není přímo spojené s automobily, ale s prodejním prostředím v autobazarech - a to je zavedení klasických potravinových automatů. Jaký vliv by mohlo mít jejich umístění přímo na prodejních místech ojetých vozů?

Myslím si, že přítomnost těchto automatů může zlepšit zákaznický zážitek při návštěvě autobazaru. Zákazníci často tráví hodně času prohlížením vozů, jednáním o ceně nebo vyřizováním administrativy spojené s koupí vozidla. Možnost koupit si občerstvení nebo nápoj na místě by mohla zvýšit jejich komfort a možná i ochotu strávit na místě více času.

Automaty by také mohly představovat dodatečný příjem pro autobazary a posílit jejich služby. Představte si, že čekáte na dokončení papírování a můžete si jednoduše koupit něco k snacku nebo pití. To vše bez potřeby opustit areál autobazaru.

Co si myslíte, je to dobrý nápad? Vidíte v tom přidanou hodnotu pro zákazníky, nebo máte pocit, že by to bylo zbytečné?

Jsem zvědavý na vaše názory a zda jste už něco podobného v autobazarech viděli.
Jan Brt, 08.11.2023 11:11


Skvěle to řeší například https://www.pickup24h.eu
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů