Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vybíráme z inzerce: S kombíkem do terénu. Pátráme mezi allroady

Naše téma
Jan Zajíc | 25.01.2017
Škoda Octavia Scout. | foto: Škoda Auto
Kombíky s větší světlou výškou, oplastovanou karoserií a pohonem všech kol představují praktickou alternativu pro řidiče, kteří od auta vyžadují určité terénní schopnosti, ale z nějakého důvodu nechtějí SUV. Právě takové vozy jsme hledali v nabídce partnerského portálu Cars.cz.
Audi A6 Allroad (2007)
Audi A6 Allroad.


Německá automobilka Audi patří mezi průkopníky této specifické kategorie automobilů, její první model s označením Allroad se objevil už v roce 1999. Jako základ tehdy posloužil kombík Audi A6 Avant. V roce 2006 se objevila nová generace s výrazně rozšířenou nabídkou motorizací. Z té zmizel problematický 2,5litrový turbodiesel, který má u nás nepříliš dobrou pověst, a objevily se šestiválce s objemy 2,7 a 3,0 litru.

Právě třílitr, poskytující výkon 232 koní (171 kW), pohání inzerovaný vůz. Nechybí pohon všech kol a vzduchový podvozek s možností změnit charakteristiku tlumení a světlou výšku. Zvláštností vozu je kombinace s manuální převodovkou.

Tento konkrétní kousek pochází z roku 2007 a nájezd je podle inzerátu 157 tisíc kilometrů.

Inzerát najdete zde.

Škoda Octavia Scout (2015)
Škoda Octavia Scout.


První zvednutá Octavia s off-roadovými doplňky karoserie se objevila v roce 2006. Přídomek Scout tehdy dostala druhá generace mladoboleslavského bestselleru - tedy jen kombík. Stejné varianty se následně dočkala i aktuální (v pořadí třetí) generace Octavie.

A právě o té bude nyní řeč. Nabídka ojetých kusů je i přes mládí modelu poměrně široká, přičemž v ní převažují exempláře s naftovým dvoulitrem. Inzerovaný Scout pohání dvoulitr o výkonu 184 koní (135 kW), který je spojen s pohonem všech kol a šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Najeto má prý jen 64 000 km.

Inzerát najdete zde.

Volvo XC70 (2015)
Volvo XC70.


Jestliže lze Audi považovat za jednoho z průkopníků kategorie allroadů, pak o Volvu nelze hovořit jinak. Švédský výrobce nabídl první zvednutý kombík už v roce 1997. Právě model XC70 je jeho moderním nástupcem. Hranatý, robustní vůz s velkým zavazadelníkem je zřejmě nejlepší pořídit s charakterním pětiválcovým turbodieselem, nás ale zaujal exemplář s řadovým 3,2litrovým zážehovým šestiválcem (175 kW/238 k), který je přestavěn na spalování LPG.

Kromě motoru nás zaujal také nájezd. Na tachometru totiž svítí jen 33 500 km.

Inzerát najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů