Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Všechny modely Mercedes-AMG budou od roku 2021 elektrifikovány

Naše téma
Jiří Švamberk | 23.04.2019
Koncept AMG GT se stal předzvěstí čtyřdveřového kupé od AMG. Více jak 800koňvá elektrifikovaná pohonná jednotka se nesjpíš dostane do výroby. | foto: Mercedes-Benz
Historie čistě spalovacích motorů AMG se tak nejspíš zanedlouho na dobro uzavře.
Elektrifikace se nevyhýbá ani segmentu vysokovýkonných vozů, což potvrzuje divize AMG, jejíž šéf oficiálně oznámil, že od roku 2021 nebude Mercedes-AMG vyrábět jediný model, který by nebyl elektrifikován. Už nyní má tento výrobce rychlých Mercedesů v nabídce šestiválcové modely s označením „53“ a samozřejmě také hypersport Mercedes-AMG Project One.

Nový Mercedes-Benz GLS už také nabízí provedení s 48V architekturou, která pracuje společně s 4litrovým V8 od AMG. A tento systém uvidíme v budoucnu u drtivé většiny modelů Mercedes-AMG.
 
S velkou pravděpodobností se do sériové výroby dostane také pohonné ústrojí z konceptu Mercedes-AMG GT Concept z roku 2017, který sloužil jako předzvěst čtyřdveřového modelu GT Coupé. Výkon elektrifikované soustavy dosahuje přes 800 koní a Mercedes-AMG by tento pohon rád použil u vrcholných provedení, jejichž motor V12 prostě dosluhuje a další nebude.  

Koncept Mercedes-Benz AMG GT z orku 2017.

 
Elektrifikaci se však zatím vyhne A45, jehož dvoulitrový čtyřválec nabídne 420 koní. Tento motor se následně dostane také do ostatních karosářských verzí a odvozených modelů na stejné platformě, jako je GLA a dost možná také GLB.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů