Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo láká na nové SUV XC40. Novinky se dočkáme na podzim

Naše téma
Daniel Fuglevič | 26.07.2017
Upoutávka nového Volva XC40. | foto: Volvo/Instagram
O chystaném crossoveru, který se velikostí zařadí pod současný model XC60, zatím mnoho informací není. Volvo se totiž snaží udržet podrobnosti v tajnosti. Nyní se ale objevila první fotka.
Nekvalitní fotka zadní části vozu nám tedy poprvé dává vědět, že chystané XC40 bude alespoň částečně vycházet z předešlého konceptu označeného 40.1. Dosud nám totiž Volvo z XC40 ukázalo jen extrémně detailní záběry, ze kterých jsme se toho moc nedozvěděli.

Každopádně se však novinka zařadí do současné řady SUV, tudíž by měla vlastně vypadat jako menší a trochu hranatější varianta větších XC60 a XC90. V zadní části vozu pak můžeme vidět integrovaný střešní spoiler a svislé lampy, které v dolní části zasahují do boků karoserie.

Je pravděpodobné, že vepředu si XC40 také částečně převezme designové prvky konceptu 40.1. Klasikou budou zřejmě LED světlomety s grafikou Thorova kladiva a lehce dovnitř prohnutá maska chladiče s tenkými příčkami.

Nový crossover bude postaven na nové modulární platformě CMA, na níž se podle všeho chystá i nová generace sedanů a kombi S40/V40. Pod kapotou se mu zřejmě objeví tříválcové a čtyřválcové motory s turbem, přičemž nejvýkonnější verze zajistí hybridní technika.

Přestože Volvo svou novinku ještě ani oficiálně neukázalo, už nyní plánuje ročně prodat 100 tisíc kusů. Zda jsou tyto vyhlídky reálné, není zatím jasné, nicméně trh crossoverů se stále rozrůstá a poptávka je stále větší. Švédská automobilka tak oprávněně vkládá do XC40 hodně nadějí.

Oficiální premiéra Volva XC40 by měla proběhnout na podzim.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů