Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo odhalilo koncept XC Coupé. Naznačuje vzhled příští generace XC90

Naše téma
Redakce | 08.01.2014
dalších 13 fotek
Volvo Concept XC Coupé. | foto: Volvo
Göteborg /FOTOGALERIE/ - Švédská automobilka zveřejnila další fotografie nejnovějšího konceptu XC Coupé. Nyní tak známe už kompletní podobu studie, jejíž vzhled naznačuje design očekáváné druhé generace XC90. Tento klíčový model značky Volvo dorazí na konci roku 2014.
Podle výrobce je koncept XC Coupé inspirován designem moderní sportovní výstroje, má demonstrovat bezpečnostní technologie postavené na nové modulární architektuře Volvo a je stvořen pro lidi vyznávající aktivní životní styl.

Studie je postavena na nové modulární architektuře (SPA), která díky rozsáhlému využití vysoce pevné oceli legované bórem a struktury s novými deformačními zónami umožňuje vyrábět kompaktnější a bezpečnější vozidla.

Volvo Concept XC Coupé.



Mezi klíčové vizuální znaky patří například delší vzdálenost mezi palubní deskou a přední nápravou, nová kapota či linie vytvářející oblouk vedoucí po celé délce vozidla. Na autě najdeme také prvky typické pro SUV, například boční lišty a spodní ochranné kryty. Zajímavě působí matné pryžové obložení, které chrání zadní část vozu.

Stejně jako u Volva Concept Coupé, také tvář Volva Concept XC Coupé je charakterizována novým tvarem kapoty a „plovoucí" mřížkou chladiče, lemovanou světlomety se světly pro denní svícení (DRL), která jsou nově formována do tvaru T. Dalším výrazným prvkem nového designového směru společnosti Volvo Cars jsou také koncová světla.

Volvo Concept XC Coupé.


„Oba koncepční vozy naznačují způsob, jakým budeme nyní přistupovat k designu našich vozů. Ke vkusně pojaté, sebejisté kráse, která je charakteristickým znakem skandinávského designu, přidáme navíc ještě emocionální rovinu," potvrzuje vrchní viceprezident pro design Thomas Ingenlath. Podle automobilky studie vychází z tradice řady Cross Country a XC, ke které si společnost Volvo našla cestu v roce 1997.

„S novým Volvem Concept XC Coupé pozvedneme všestrannost, robustní charakter a výraznou eleganci této řady na novou, sportovnější úroveň," dodává šéf designérského týmu.

Volvo Concept XC Coupé čeká debut 13. ledna 2014 na Severoamerickém mezinárodním autosalonu (NAIAS) v Detroitu. Příjezd nové XC90 se očekává na konci tohoto roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů