Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo Ocean Race popáté: Speciální edice se ukáže na autosalonu v Ženevě

Naše téma
Redakce | 19.02.2014
dalších 7 fotek
Volvo V60 v edici Volvo Ocean Race. | foto: Volvo
Praha /FOTOGALERIE/ - Speciální edici Volvo Ocean Race, inspirovanou náročným závodem jachet, švédská automobilka pro své modely nabízí už několik let. Letos dorazí v páté generaci, uvedena bude na autosalonu v Ženevě.
Edice Volvo Ocean Race bude k dispozici pro modely V40, V40 Cross Country, V60 a XC60. Tyto vozy budou dostupné ve čtyřech barevných provedeních – modrá Ocean Blue II, stříbrná Bright Silver, černá Black Sapphire a bílá Crystal White. Součástí jsou sedmipaprsková kola se speciálním designem o průměrech 17 (V40 a V40 Cross Country) a 18 palců (V60 a XC60). Mezi identifikační prvky edice Volvo Ocean Race patří kromě znaků na nášlapech a předním nárazníku také speciální logo na úvodní stránce multimediálního systému Sensus.

Edice Volvo Ocean Race.



V interiéru nalezneme černé nebo světlé kožené čalounění s oranžovým prošíváním a logo Volvo Ocean Race v oranžovém provedení. Prošívání se objevuje také na dveřních panelech a podlahových koberečcích, opatřených gumovým štítkem. Interiér je dále vybaven dekorativním obložením a krytem zavazadlového prostoru, který je u modelů V60 a XC60 ozdoben mapou trasy a logem závodu.

Edice Volvo Ocean Race.


Ten platí za nejdrsnější oceánské dobrodružství na světě. Trasa je vytyčena 11 městy v 11 zemích celého světa a týmy musejí překonat vzdálenost 38 739 námořních mil, což se rovná 71 745 km. Letošní ročník bude zahájen 4. října a skončí 27. června 2015 závěrečným přístavním závodem ve švédském Göteborgu.

Výroba vozů v nové edici Volvo Ocean Race začne na jaře. 

Modely V70 a XC70 dynamičtěji
Námořní edice ale nebude jedinou speciální sérií určenou pro auta švédské značky. V Ženevě se představí také upravená Volva V70 a XC70, která mají nabídnout dynamičtějí charakter.

Volvo V70 v nové edici.


Edice Volvo V70 je charakteristická velkým množstvím detailů ve vysoce lesklém černém provedení, mezi něž patří žebra mřížky chladiče, kryty vnějších zpětných zrcátek, lemování bočních oken a dekorativní prvky na dveřích zavazadlového prostoru. Součástí standardní výbavy jsou 17" kola v lesklém stříbrném provedení a volitelně jsou dostupná 17" a 18" kola v lesklém černém provedení. Oproti standardní verzi má novinka snížený podvozek.

Volvo XC70 v nové edici.



Také edice XC70 nabízí několik detailů v leskle černém provedení a standardně je dodávána s leskle černými 18" koly a má upravený podvozek. Sedadla obou modelů se mohou pochlubit černým koženým čalouněním s kontrastním krémovým prošíváním. Toto prošívání se objevuje také na dveřních panelech, přední středové loketní opěrce, podlahových koberečcích a na sportovním volantu. "Dynamická" edice pro V70 a XC70 dorazí na jaře.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů