Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo láká na premiéru nové S90. Luxusní sedan ukazuje na prvních obrázcích

Naše téma
Redakce | 23.11.2015
Volvo S90. | foto: Volvo
Volvo se pochlubilo prvními obrázky chystaného sedanu S90. Vůz, od něhož si švédská automobilka slibuje přísun zákazníků, kteří by normálně dali přednost limuzíně od německé prémiové trojky, bude poprvé představen v lednu na autosalonu v Detroitu.
První dva zveřejněné obrázky sice neodhalují úplnou podobu, ale po zesvětlení jednoho z nich a při pohledu na předloňskou studii velkého kupé s označením Volvo Concept Coupé si o vzhledu můžeme udělat poměrně jasnou představu.

Volvo S90.


Profil není vyloženě "sedanovitý", svažující se záď trochu připomíná kupé. Stejně jako velké SUV XC90 i nová limuzína dostane světlomety s LED diodami připomínajícími Thorovo kladivo. A podobně jako v XC90 bude vypadat také interiér.

Test Volva XC90 najdete zde.

Volvo S90.


I technický základ bude stejný. Vůz tedy využije novou platformu SPA a pod kapotou se objeví stejné motory, konkrétně nové vznětové i zážehové přeplňované čtyřválce. Očekávat však můžeme i plug-in hybridní provedení T8 Twin Engine s výkonem dosahujícím 400 koní.

Volvo si uvědomuje, že trh s klasickými velkými sedany je v jistém útlumu, přesto doufá, že je stále dostatečně velký a že si na něm najde důležité místo. A že mu dají přednost i zákazníci, kteří uvažují o koupi Audi A6, BMW řady 5 či Mercedesu třídy E.

Reprezentativní sedan je podle automobilky také podstatný pro vnímání a image značky. Nejvíc zákazníků by nová S90 měla najít v Číně a ve Spojených státech amerických.

Volvo S90.



Po S90 pak bude následovat praktičtější kombík V90, i ten by se měl objevit příští rok. V souvislosti s Volvem se pak mluví také o velkém kupé a dokonce i kabrioletu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů