Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Transporter T6: Šestá generace dostala upravený vzhled a nové motory

Naše téma
Redakce | 22.04.2015
dalších 10 fotek
Volkswagen Multivan. | foto: Volkswagen
Volkswagen představil šestou generaci modelové řady Transporter. Na pohled se příliš neliší od předchůdce, novinka však dostala nové motory, kvalitnější interiér a bohatší výbavu.
Transporter T6 střídá pátou generaci, které se za dlouhých jedenáct let výroby prodalo na dva miliony kusů. A jak už to tak u Volkswagenu bývá, šesté provedení na svého předchůdce zřetelně navazuje. Nejviditelnější změnu představují nové světlomety či odlišný přední nárazník.

Německá dodávka se bude nabízet se dvěma délkami karoserie (4892 nebo 5292 milimetrů), které se liší i rozvorem: u kratší činí rovné tři metry, u delší 3,4 metru.

T6 samozřejmě dorazí v několika verzích: základem je užitková skříňová varianta, uprostřed stojí Caravelle, zkonstruovaná pro firemní i soukromé využití, a na vrcholu pak Multivan. Jednotlivé modely se od sebe liší konfigurací i provedením interiérů a dokonce i uspořádáním odkládacích schránek a přihrádek.

Volkswagen Multivan.


Ve výbavě se objevují nové bezpečnostní systémy, například Front Assist, který sleduje radarovým senzorem situaci před vozem a v nebezpečných situacích varuje řidiče zvukovým a vizuálním signálem, jakož i mírným a krátkým brzdným impulzem, dále adaptivní tempomat nebo automatické přepínání dálkových světlometů.

Nechybí ani informační a zábavní systémy: k dispozici je dotykový displej s úhlopříčkou 6,33 palce, vstup USB a rozšířené možnosti konektivity pro navigační systémy Discover Media a Discover Media Plus.
Volkswagen Transporter.


Nový Transporter dorazí s motory splňujícími emisní normu Euro 6, všechny jsou sériově vybaveny systémem stop/start. Podle Volkswagenu nové jednotky ušetří litr paliva na sto kilometrů v porovnání s předchozí generací.

Zájemci budou moci vybírat ze vznětových i zážehových agregátů. Dvoulitrové turbodiesely nabízejí výkony 62 kW/84 koní, 75 kW/102 k, 110 kW/150 k a 150 kW/204 koní.

Objem dva litry mají i jednotky spalující benzin. Přeplňované TSI může být naladěno na 110 kW/150 koní, nebo na 150 kW/204 k.

Volkswagen Multivan.



Další novinku představuje adaptivní podvozek pro varianty s uzavřenou karoserií. Řidič bude mít k dispozici tří jízdní režimy: Comfort, Normal a Sport.

Volkswagen se chystá na trh uvést také speciální edici s názvem Generation SIX, která vychází z verze Multivan Comfortline, jejíž výbava byla rozšířena o další prvky. Sériová výbava zahrnuje například tmavě tónovaná skla oken, přední a zadní světlomety LED, mlhovky s funkcí odbočovacích světel a chromovaný paket.

Volkswagen Multivan.


Mezi prvky výbavy na přání se řadí čtyři varianty dvoubarevného laku karoserie s barevně sladěnými ozdobnými prvky na přístrojové desce a 18" kola z lehké slitiny v unikátním retro designu ve dvou barevných verzích. Uvnitř najdeme sedadla s dvoubarevným čalouněním Alcantarou, kontrastní prošívání na kůží obšitém multifunkčním volantu a páce voliče a kobercové rohože s kontrastním lemováním.

Nový Transporter T6 se začne prodávat ve druhé polovině roku, ceny zatím nebyly oznámeny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů