Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Tiguan Allspace má první ceny. Kolik stojí "německý Kodiaq"?

Naše téma
Jan Zajíc | 20.09.2017
dalších 15 fotek
Volkswagen Tiguan Allspace. | foto: Volkswagen
Volkswagen rozšiřuje svou nabídku v segmentu SUV. Zákazníci již mohou u českých prodejců značky Volkswagen objednávat nový Tiguan Allspace, prodlouženou verzi známého modelu, která nabídne až sedm sedadel ve třech řadách.
Právě díky spuštění objednávek si můžeme udělat představu, kolik bude novinka stát - i když kompletní ceník zatím k dispozici nemáme.

Základní provedení Tiguan Allspace Trendline s motorem 1.4 TSI (110 kW/150 k) každopádně stojí 688 900 Kč. Ceny s výbavovou linií Comfortline a motorem 1.4 TSI začínají od 761 900 Kč, nejdostupnější verze nejvyššího provedení Highline s motorem 2.0 TDI (110 kW/150 k) přijde na 940 900 Kč. Všechny výbavové linie modelu Tiguan Allspace mají v porovnání s příslušnými verzemi modelu Tiguan rozšířenou sériovou výbavu.

Už vstupní provedení je vybaveno mimo jiné třízónovou automatickou klimatizací, informačním a zábavním systémem, kůží obšitým multifunkčním volantem, variabilní podlahou zavazadlového prostoru, černými podélnými střešními nosiči, 17“ koly z lehké slitiny a asistentem pro jízdu v jízdním pruhu.

Comfortline pak přidává navíc například adaptivní tempomat, parkovací senzory, tmavě tónovaná skla oken od B sloupku, lepší infotainment, stropní odkládací schránku, elektrické ovládání zadního výklopného víka nebo stříbrné podélné střešní nosiče.

Nejlépe vybavený Tiguan Allspace Highline přihazuje ještě digitální panel přístrojů, zadní kameru a vyhřívaní sedadel vpředu.

SUV lze na českém trhu objednávat se šesti motory. Zážehové motory zastupují jednotky 1.4 TSI (110 kW/150 k) a 2.0 TSI ve dvou výkonových verzích (132 KW/180k a 162 kW/220k) a dále jsou na výběr tři turbodiesely 2.0 TDI (110 kW/150 k, 140 kW/190 k, 176 kW/240 k). Stejně jako u klasického Tiguanu jsou k dispozici verze s pohonem předních kol nebo s pohonem všech kol.

Tiguan Allspace je samozřejmě stejně jako standardní model postaven na koncernové platformě MQB. Oproti menšímu sourozenci však narostl do délky o 215 milimetrů, na délku tedy měří celkově 4701 mm. Změnil se pochopitelně i rozvor, přesněji o 109 mm na 2790 mm. Rozměry je tedy Tiguan Allspace prakticky stejný jako příbuzná Škoda Kodiaq.

Díky delší karoserii se zvětšil prostor pro posádku, Volkswagen tvrdí, že cestující na zadních sedadlech mají o 60 mm více místa pro nohy. Příjemné je, že s prodloužením karoserie se zvětšily také zadní dveře, což usnadní přístup do vozu. Objemu kufru pak narostl o znatelných 140 litrů na 760 litrů - v případě sklopení sedaček ve druhé řadě přepravní kapacita vzroste na 1920 litrů.

U sedmimístné verze jsou čísla trochu jiná. Jsou-li obsazena všechna sedadla, zbývá pro zavazadla 230 litrů prostoru. Složením třetí řady sedadel do podlahy vzroste objem zavazadlového prostoru na 700 litrů. Ve dvoumístné konfiguraci lze využít zavazadlový prostor o objemu 1775 litrů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů