Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen představil hybridního Passata. Láká na spotřebu 2 l/100 km

Naše téma
Redakce | 30.09.2014
dalších 9 fotek
Volkswagen Passat GTE. | foto: Volkswagen
Wolfsburg/Praha /FOTOGALERIE/ - Krátce po uvedení nové generace modelu Passat Volkswagen představil také její plug-in hybridní verzi. Nese označení GTE a nabízet se bude jako sedan i jako kombi. Vystačit si přitom má jen se dvěma litry benzínu na sto kilometrů.
Skutečnost samozřejmě bude jiná, uvedená spotřeba vychází z měření podle metodiky Evropské unie. Takže počítá třeba i s tím, že každých 100 kilometrů auto bude mít plně nabité baterie a pojede velkou část cesty výhradně na elektřinu. Ve skutečném životě to tak pochopitelně vždycky nefunguje.

Reálnou spotřebu naznačuje spíš udáváný dojezd 1000 kilometrů při padesátilitrové nádrži a skutečnost, že Passat GTE dokáže ujet čistě na elektřinu zhruba 50 kilometrů. Pokud tuto vzdálenost z celkové dojezdu odečteme, vychází apetit zhruba na úrovni lehce nad 5 l/100 km.

Volkswagen Passat GTE.


Takže i tak Passat GTE úsporný bude. Jak moc, záleží na tom, jak často bude akumulátor dobíjen. Z běžné zásuvky to trvá čtyři hodiny a patnáct minut.

Pod kapotou se ukrývá přeplňovaná benzinová čtrnáctistovka o výkonu 156 koní, které pomáhá elektromotor s výkonem 115 koní a točivým momentem 400 N.m. Celkový výkon soustavy činí 218 koňských sil. Z klidu na stovku vůz zrychlí za méně než osm vteřin.

Volkswagen Passat GTE.



Řidič má k dispozici kromě elektrického režimu E-Mode také režim Hybrid, Battery Charge (dobíjení akumulátoru) a nejvýkonnější GTE.

Od běžné verze se hybrid liší například odlišným předním nárazníkem, novými litými koly či světlomety, které mají LED diody uspořádané do tvaru písmene C.

Volkswagen Passat GTE.



Uvnitř najdeme třeba palubní přístroje se speciální grafikou a informační systém umožňující ve spolupráci s navigací upravit dojezd podle náročnosti naplánované trasy. 

Do prodeje se GTE dostane v polovině příštího roku, premiéra se uskuteční tento týden na autosalonu v Paříži.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů