Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen potvrdil ostrý up! GTI. Bude mít 115 koní a přijede už příští rok

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.05.2017
další 3 fotky
Volkswagen Up! GTI. | foto: Volkswagen
O malém městském hatchbacku s párem koní navíc a logem GTI se mluvilo už dlouho. A rychlý up! opravdu bude, dočkat se ho máme už celkem brzy.
Volkswagen přichystal koncept up! GTI velice příhodně na tuningový sraz všech milovníků upravených koncernových aut, který se každoročně koná u rakouského jezera Wörthersee.

Přesné informace o typu motorizace si Volkswagen zatím nechává pro sebe, každopádně by ale mělo jít o standardní přeplňovaný litrový tříválec, s nímž si inženýři trochu pohráli.

Oficiálně zmiňované hodnoty výkonu jsou tedy 115 koní (84 kW) a 230 Nm točivého momentu. Tedy o 25 koní a 70 Nm více než u standardní nejvýkonnější varianty.

S hmotností jen 997 kg tak má být up! GTI schopný akcelerovat z nuly na 100 km/h za 8,8 vteřiny, což je o vteřinu rychleji než u normální verze. Maximální rychlost je pak vyšší o přibližně 10 km/h, činí 196 km/h.

Volkswagen k těmto číslům nakonec dodává, že jsou velice podobná jako u první generace Golfu GTI z roku 1975.

Uvnitř i navenek pak up! prošel klasickou stylingovou GTI procedurou. Na karoserii tak nechybí třeba sportovní pruhy, černě lakované detaily a samozřejmě ikonické červené linky na přední masce a víku kufru. Zbytek podtrhují nová sedmnáctipalcová kola a lehce snížený podvozek.

Interiér dostal ve stylu GTI sedačky s kostkovaným čalouněním, sportovní volant a také speciálně zbarvenou palubní desku.

Přestože si rychlý up! zatím drží status konceptu, Volkswagen již stačil oznámit, že prvních sériových kusů bychom se mohli dočkat na začátku příštího roku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů