Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen plánuje Arteon kombi. Možná s šestiválcem VR6 pod kapotou

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.03.2018
dalších 6 fotek
Neoficiální render Volkswagenu Arteon v karosářské verzi kombi. | foto: X-Tomi Design
O možných plánech Volkswagenu umístit do Arteonu novou generaci motoru VR6 jsme informovali již dříve. Teď však automobilka přímo potvrzuje, že na cestě je i praktičtější varianta Arteonu, ve které by se zmiňovaný nový motor mohl ukázat.
S informacemi přišel britský magazín Auto Express, který zmiňuje, že na výrobě Arteonu kombi (možná se bude označovat jako Arteon Variant) s designem připomínajícím shooting brake, už Volkswagenem začal pracovat.  

Novinka by se přitom měla ukázat již zanedlouho. Mezi spekulacemi se ovšem znovu objevuje možný záměr automobilky vybavit model novým benzinovým šestiválcem. Minulý rok z vedení Volkswagenu navíc zaznělo, že prototypy Arteonu s novou generací motoru VR6 již podstupovaly testování. Nasazení této motorizace však ještě nebylo zcela rozhodnuto.

Tenkrát se mluvilo o VR6 s objemem tří litrů, přeplňováním dvojicí turbodmychadel a výkonem okolo 410 koní (301 kW).

Mezi nadšenci automobilky Volkswagen je označení VR6 jakousi modlou v kategorii výkonných motorů. Kompaktní benzinový šestiválec s úzkým úhlem rozevření válců byl dříve montován do řady modelů od kupé Corrado, Passatu, Golfu až třeba po Beetle a vždy jim zajistil dávku charakteru.

Snad jedinými modely v nabídce Volkswagenu, které nyní používají benzinové šestiválce, jsou americké SUV Atlas a jeho čínská verze Teramont. V Evropě bohužel větší zážehové motory zcela vymizely. Současný Touareg a pick-up Amarok totiž spoléhají na naftové V6, zbytek nabídky je řadou přeplňovaných čtyřválců a tříválců.

Arteon kombi by tak mohl být po dlouhé době v Evropě prvním Volkswagenem s benzinovým šestiválcem. Teď už stačí jen doufat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů