Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen omladil Amarok. Pracovní pick-up dostal šestiválec

Naše téma
Redakce | 02.05.2016
Volkswagen Amarok. | foto: Volkswagen
Terénní pick-up od Volkswagenu je v současnosti dostupný pouze s několika verzemi naftového dvoulitru. V listopadu však dorazí modernizovaný Amarok, který se pochlubí větším vznětovým motorem se šesti válci.
Nově dostupný třílitr Volkswagen nabídne ve třech variantách. Základní dává 163 koní (120 kW), prostřední pak 204 koní (150 kW) a nejvýkonnější poskytuje 224 koňských sil (165 kW). Všechny verze splňují emisní normu EU 6.

Výrobce u tohoto motoru vyzdvihuje především sílu v nízkých otáčkách, kdy je maximum "krouťáku" s hodnotou 550 Nm k dispozici už při 1500 otáčkách za minutu. Agregát prý má přesvědčit také svou robustností a spolehlivostí.

Volkswagen Amarok.


Šestiválec může být spojen s šestistupňovou manuální převodovkou nebo osmistupňovým automatem. S ním si má nejsilnější verze vystačit v průměru s 7,6 litry nafty na 100 kilometrů v kombinovaném cyklu.

V závislosti na výkonu budou nabízeny tři různé varianty pohonu: klasický pohon zadních kol, dále systém 4Motion s mechanickou převodovkou a připojitelnou přední nápravou, nebo v kombinaci s osmistupňovou samočinnou převodovkou trvalý pohon všech kol s mezinápravovým diferenciálem Torsen.

Vzhledu se modernizace dotkla jen lehce, všimnout si můžeme například upravené přední části. Přepracována byla kabina, která nabídne novou palubní desku a nová sedadla. Součástí standardní výbavy bude řízení s proměnlivým účinkem, Amarok také dostane výkonnější brzdy.

Volkswagen Amarok.


Příjezd omlazeného Amaroku doprovodí nová edice Aventura, která se může pochlubit 20" koly z lehké slitiny, zadní kamerou, parkovacími senzory, bi-xenonovými světlomety, světlomety LED pro denní svícení či bočními prahy pod dveřmi s "ledkovým" osvětlením.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů