Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen kompletuje svoji rodinu rychlých Golfů. Jak je od sebe rozeznáte?

Naše téma
Radek Pecák | 17.10.2020
dalších 12 fotek
Volkswagen Golf GTI Clubsport | foto: Radek Pecák
Zatím nejnovějším přírůstkem do množiny sportovních verzí osmé generace bestselleru Golf je verze Clubsport. Disponuje výkonem rovných tři sta koňských sil.
Již 4. listopadu se odhalí vizáž a technické parametry nové generace Golfu R, tedy té nejrychlejší verze z rodiny sportovně zaměřených hatchbacků nižší střední třídy, které produkuje největší evropská automobilka Volkswagen.

Připomeňme jen, že aktuální Golf GTi má výkon 245 koňských sil, stejně nabídne i elektrifikovaný Golf GTE a úsporný sportovec GTD nabídne díky dvoulitrovému turbodieselu rovných 200 koní.

To, jak jednotlivé verze nyní vypadají a jaké jsou mezi nimi rozdíly, se můžete dozvědět při prohlížení obrázků v naší komentované fotogalerii.

Nejnovější přírůstek pohání opět dvoulitrový čtyřválec TSI, který je ale vyladěn na maximální výkon 221 kW (300 koní) a točivý moment až 400 Newtonmetrů.

To, že je opravdu určen pro sportovní jízdu, včetně závodních okruhů, dokumentuje asi nejlépe fakt, že v nabídce jízdních režimů je poprvé speciální mód s označením Nürburgring.

Hlavním rozpoznávacím znakem je agresivnější vzezření spodní části předního nárazníku, vzadu pak zaujme zejména poměrně mohutný přítlačný spoiler nad zadním oknem. Místo kruhových výfukových koncovek, které má běžné "gétéíčko", jsou namontovány oválné. Podvozek je opět v porovnání s variantou GTI blíže k zemi o deset milimetrů, sportovní dojem umocňují ještě rozšířené boční prahy. Auto jezdí na osmnáctipalcových kolech z lehké slitiny.

Uvnitř se pak nacházejí sportovní sedadla nejvyšší řady, která jsou čalouněna tkaninou ArtVelours.

Vůz se snandardně dodává se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Rovněž sériově se dodává elektromechanická uzávěra předního diferenciálu. To je samozřejmě chvályhodné, neboť točivý moment se v tomto modelu stále ještě přenáší výhradně na přední kola. Až "erko" dostane pohon všech kol.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů