Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Golf GTI Clubsport je nejsilnější GTI všech dob. Má až 290 koní

Naše téma
Redakce | 12.09.2015
dalších 10 fotek
Volkswagen Golf GTI Clubsport. | foto: Volkswagen
Volkswagen si letos připomíná 40 let od uvedení prvního Golfu GTI. Jako oslavu připravil speciální výroční edici jménem Clubsport.
Novinka vychází ze stejnojmenného konceptu, který německá automobilka představila v květnu na srazu u jezera Wörthersee.

Vzhled je prakticky stejný, takže Clubsport se stejně jako studie chlubí agresivnějším vzhledem. Od běžného GTI se liší jinými nárazníky, střešním spoilerem či zadním difuzorem, do něhož jsou integrovány koncovky výfuku. Volkswagen tvrdí, že Clubsport byl testován v aerodynamickém tunelu, aby nové doplňky měly i funkční smysl a zlepšily přítlak.

Volkswagen Golf GTI Clubsport.



Černé pruhy po stranách karoserie odkazují na původní Golf GTI. Kola pak mají speciální design a jsou k dispozici v rozměrech osmnáct a devatenáct palců.

Uvnitř najdeme skořepinová sedadla, volant potažený Alcantarou a řadicí páku s hlavicí připomínající golfový míček. V kabině se také často opakuje voštinový vzor.

Volkswagen Golf GTI Clubsport.



Nejdůležitější je ale motor. Přeplňovaný dvoulitr byl posílen na 265 koní (195 kW), krátkodobě - po důrazném zašlápnutí plynového pedálu - však díky funkci overboost poskytuje až po deset vteřin celých 290 koní. Silnější Golf GTI dosud Volkwagen nepostavil, pro srovnání, jeho standardní verze má v současnosti při využití funkce overboost výkon 230 koní.

Clubsport lze vybavit šestistupňovou manuální převodovkou, s níž z klidu na stovku zrychlí za rovných šest sekund, nebo dvouspojkovým automatem - s ním je na 100 km/h o 0,1 sekundy rychleji. Průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu se má pohybovat mezi 6,7 až 6,9 l/100 km.

Volkswagen Golf GTI Clubsport.



S přenosem výkonu přes přední kola na silnici samozřejmě pomáhá samosvorný diferenciál s vektorováním točivého momentu VAQ.

To nejpodstatnější o Golfu GTI Clubsport už tedy víme, přesto jedno tajemství zůstává. Volkswagen zatím neprozradil cenu...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů