Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen chystá spoustu nových SUV. Jejich nabídku rozšíří na 19 modelů

Naše téma
Jan Zajíc | 07.05.2017
dalších 8 fotek
Volkswagen Atlas. | foto: Volkswagen
Německá automobilka Volkswagen má do budoucna velké plány s auty typu SUV. Zatímco aktuálně nabízí jen dva takové vozy, postupně nabídku rozšíří až na 19 "esúvéček".
Volkswagen se tak nejprve pokusí dohnat konkurenci, ale později ji plánuje i předběhnout. Je to logické, obliba SUV a různých crossoverů neustále roste a německý výrobce v tomto směru poněkud zaspal. Aktuálně totiž nabízí pouze modely Tiguan a Touareg.

Už brzy však dorazí až sedmimístný Tiguan s prodlouženým rozvorem, jakási alternativa k příbuzné Škodě Kodiaq. Blíží se také příjezd malého SUV s délkou okolo 4,35 metru a platformou MQB, které by mělo být podobné Volkswagenu Golf či Audi Q2. Ukázat by se mohlo už v létě.

Chystá se ale ještě menší model, který technicky vyjde z VW Polo a bude blízkým příbuzným chystaného crossoveru od škodovky. Jako první - ještě letos - ale zřejmě uvidíme variantu od Seatu, jež se bude jmenovat Arona.

Nejbližší novinky uzavřeme třetí generací modelu Touareg, která bude představena na podzim. Jako základ poslouží platforma MLB, známá například z Audi Q7, Bentley Bentayga či Porsche Cayenne. Do prodeje se nový Touarag dostane začátkem příštího roku.

Chystané novinky Volkswagenu.


Zmínit musíme také model Atlas, pět metrů dlouhé SUV, které se brzy začne prodávat na severoamerickém trhu a pod označení Teramont si jej mohou koupit také zákazníci v Číně. Do Evropy se tento vůz zřejmě nedostane.

A co dál? V příštím roce Volkswagen plánuje představit pět nových SUV. Jak budou vypadat a na koho zacílí, zatím nevíme. Objevují se však spekulace o luxusnějším modelu, než je Touareg a také o SUV se sportovnější karoserií, jež by připomínala kupé.

Volkswagen ale prozradil také svoje letošní plány s ostatními modely. V červnu bude představena nová generace Pola, dále kompaktní sedan Jetta (pravděpodobně jen pro severoamerický trh) a model Virtus, což je patrně sedan odvozený od Pola - prodávat se bude zřejmě v Jížní Americe.

A protože už v roce 2025 chce být Volkswagen největším výrobcem elektromobilů, měli bychom si několik slov říct i o nich. Vznikne celá rodina vozů, jež bude zahrnovat například kompaktní hatchback, SUV či MPV. První člen rodiny se ukáže už příští rok.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů