Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen chystá ostrý up! Nabídne zrychlení jako první Golf GTI

Naše téma
Redakce | 03.06.2016
Volkswagen up! | foto: Volkswagen
O rychlé verzi GTI se v případě Volkswagenu up! hovoří vlastně už od jeho uvedení na trh v roce 2011. Teď je ale sportovní varianta údajně skutečně na cestě.
Loga GTI se tak dočká až nedávno modernizované provedení tohoto městského auta. 

Představení omlazeného Volkswagenu up! najdete zde.

Podle britského magazínu Autocar dostane up! GTI přeplňovaný litrový tříválec s výkonem 115 koní (85 kW) a točivým momentem okolo 200 Nm. Mělo by tedy jít o stejný motor, jaký už najdeme například v nabídce motorizací pro Golf nebo Octavii.

Pro up! je po faceliftu litrový tříválec s turbem sice také k dispozici, dává ale jen 90 koňských sil (66 kW) a 160 Nm. Malý hatchback s ním zrychlí z klidu na stovku za 10 sekund.

Výkonnější provedení by však pouhou tunu važícího drobka mělo ze stoje na 100 km/h poslat za nějakých 8 sekund. Přímo se tak nabízí srovnání s legendární první generací Golfu GTI. Obě auta jsou podobně velká, podobně těžká (nebo spíše lehká), mají podobný výkon a nabídnou i srovnatelnou dynamiku.

Původní Golf GTI však samozřejmě nepoháněl tříválec, nýbrž atmosérický plněný čtyřválec o objemu 1,6 litru.

Více informací o historii Golfů GTI najdete zde.

Volkswagen up! GTI by měl být nabízen s šestistupňovým manuálem nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Kromě silnějšího motoru pak můžeme očekávat také dravější vzhled a snížený podvozek. K dispozici vůz zřejmě bude se třídveřovou i pětidveřovou karoserií.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů