Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen chystá mobilní nabíječku. Nakrmí až 15 elektromobilů

Naše téma
Jan Markovič | 02.01.2019
dalších 21 fotek
Mobilní nabíječka pro elektromobily od Volkswagenu | foto: Volkswagen
První stanice se objeví v základně automobilky ve Wolfsburgu, pak bude firma oslovovat další města.
Klasickým problémem majitelů elektromobilů je hledání nabíjecí stanice. Ne vždy jsou totiž silnice a města dostatečně pokrytá. Volkswagen proto přichází se zajímavým řešením. Chystá projekt rychlonabíjecí stanice, která bude mobilní. Bude to zjednodušeně řečeno taková velká powerbanka.

Nabíječka bude mít kapacitu 360 kW. To by mělo podle Volkswagenu stačit na dobití 15 elektromobilů. V režimu rychlonabíjení by přitom měla jedno auto doplnit o potřebnou energii zhruba za 17 minut, záleží samozřejmě na modelu vozu.

Co se stane, až stanici dojde zásoba elektřiny? Pokud klesne pod 20 procent, systém kontaktuje automaticky centrálu, která ji pak nechá vyměnit za nabitý kus. Stanici lze totiž jednoduše naložit do dodávky. Možné ale bude i stanici připojit permanentně ke zdroji, čímž se bude dobíjet a zároveň může nabíjet i elektrická auta.

Volkswagen tvrdí, že takové řešení bude výhodné třeba pro firemní prezentace nebo velké akce, kde se bude očekávat příjezd více elektrických aut. Ideálem má být i pro města, která si pomocí mobilní nabíječky mohou vyzkoušet, zda je o takové zařízení v daném místě zájem a pak popřípadě nainstalovat pevnou stanici. Automobilka se už proto dohodla se svým domovským Wolfsburgem, kde bude první mobilní nabíječky zkoušet. Stát by se tak mělo v roce 2020.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů