Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen chystá levný Golf Light. Sází na retro styl pro mladé řidiče

Naše téma
Jan Markovič | 07.01.2019
Volkswagen Golf Light podle představ Auto Bildu | foto: Auto Bild
Auto by měl pohánět litrový tříválec. Později se objeví i plně elektrická verze.
Během několika let by se v showroomech Volkswagenu měla objevit nová a levnější verze Golfu. Zatím se jí pracovně říká Golf Light. Auto má přijít se sympatickým retro designem, jednoduchou výbavou a úsporným benzinovým motorem. Informoval o tom německý magazín AutoBild, který také přinesl první smyšlený obrázek vozu.

I když zatím není jasné, na kterých trzích by se mohl Golf Light objevit, vyvolala zpráva o něm rozruch v jihoafrických médiích. Tamní silnice totiž ve velkém množství brázdí populární Volkswagen Citi Golf, laciný hatchback v designu první generace Golfu, ale postupně s modernějším interiérem. V JAR se vyráběl mezi lety 1984 až 2009 a byl hitem. Teď jeho potencionální klientelu převzal Renault se svými modely Sandero nebo Duster.

Právě nový Golf Light by měl Volkswagen vrátit do souboje v kategorii levných aut. Vůz bude stát na platformě MQB A0 a bude se snažit zaujmout nápadným retro designem. Jak naznačuje obrázek AutoBildu, mohl by se silně inspirovat i v hranatosti první generace Golfu. Jen přidá moderní prvky, jako jsou LED pro denní svícení.

Pod kapotou se nejdříve objeví benzinový tříválec o objemu 1,0 litru. Ten by měl být dostupný s pětistupňovou manuální převodovkou, ale vyloučeno není také automatické DSG. Později se může objevit i čsitě elektrické provedení.

Vzhledem k tomu, že nová generace Golfu přijde na trh ve druhé polovině tohoto roku, zdá se nasazení levného modelu jako reálné. Není to vůbec špatný nápad.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů