Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Viper ACR: Dodge představil závodní "zmiji", která smí i na silnici

Naše téma
Redakce | 12.05.2015
dalších 17 fotek
Dodge Viper ACR. | foto: Dodge
Dodge Viper přijíždí ve verzi ACR. Už tato zkratka, která znamená American Club Racer, naznačuje, co od novinky můžeme očekávat.
Dodge Viper ACR je totiž v podstatě závodní vůz se silniční homologací - jeho majitel tedy bude moci vyrazit i do běžného provozu.

Přitom byste to možná na první pohled neřekli. Hodně agresivně vyhlížející ACR dostalo řadu prvků zlepšujících aerodynamiku, nejvýraznější je samozřejmě 1,88 metru široké zadní křídlo. Výrobce se chlubí, že při maximální rychlosti (285 km/h) tlačí auto k zemi přítlak odpovídající jedné tuně hmotnosti.

Dodge Viper ACR.



Další novinky zahrnují nastavitelné zavěšení s vinutými pružinami a tlumiči Bilstein, speciálně vyvinuté pneumatiky Kumho Ecsta V720 s rozměry 295/25 R19 vpředu a 355/30 R19 vzadu a výkonné brzdy Brembo. Ty využívají karbon-keramické kotouče, do nichž se zakusují šestipístkové třmeny vpředu a čtyřpístkové vzadu.

Dodge dále zdůrazňuje ideální rozložení hmotnosti mezi nápravy v poměru 50:50, o hmotnosti však mlčí.

Dodge Viper ACR.



Jisté ale je, že s rychlostí tohle auto mít problém nebude. Pohání jej totiž 8,4litrový desetiválec s výkonem 653 koní (480 kW) a točivým momentem až 812 Nm. Sympatické je spojení výhradně s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou.

Výroba Viperu ACR bude zahájena ve třetím čtvrtletí tohoto roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů