Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Zrychlení z nuly na 264 km/h v Challengeru Demon vám vezme dech

Naše téma
Daniel Fuglevič | 16.02.2018
dalších 7 fotek
Maximální elektronicky limitovaná rychlost 264 km/h | foto: youtube.com
Zatímco se texaský úpravce Hennessey Performance chystá navýšit výkon Challengeru Demon na bláznivých 1500 koní, ukazuje nám rovněž, co takový standardní Demon vlastně dokáže. A nutno říct, že už nyní čísla na rychloměru naskakují neskutečným tempem.
Jak jste možná dříve slyšeli, Hennessey Performance plánuje dále upravit pekelný Dodge Challenger SRT Demon, protože jeho standardních 852 koní (626 kW) se zdá texaskému úpravci zřejmě málo. Z 6,2litrového osmiválce tak chce vytřískat celých 1500 koní (1103 kW).

Uvidíme tedy, jak se firmě podaří ještě dále snížit automobilkou udávaný čas zrychlení z nuly na 100 km/h za 2,3 vteřiny a o kolik rychleji pokoří klasickou čtvrtmíli, jistě to bude pod 9,65 vteřiny.

V rámci testování před samotnou úpravou ale vzal Hennessey sériový Demon na trať a natočil, jak rychle vůz zrychluje až na elektricky limitovanou maximální rychlost 264 km/h.

Hennessey sice na videu neukazuje žádný záznam z telemetrie vozu, ale i přesto jde o úžasný pohled na tempo, jakým umí Demon zrychlovat až do zapípání omezovače. Po takřka 20 vteřinách je konec...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů