Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Motorkáře pohřbili i s milovaným Harleyem. Dostal prosklenou „rakev“

Naše téma
Daniel Fuglevič | 08.01.2018
další 3 fotky
Billie Standley na svém Harleyi. | foto: youtube.com
Je láska k vašemu motocyklu či autu natolik silná, že byste chtěli být v případě úmrtí pohřbeni i se svým strojem? Jistý muž s amerického Ohia si byl tímto způsobem pohřbení jistý už pár let před svou smrtí. Nedávno tak odešel, respektive odjel na odpočinek přímo na své mašině značky Harley-Davidson.
Američan Billie Standley z Mechanicsburgu v Ohiu byl opravdovým nadšencem do motocyklového cestování. V průběhu svého života procestoval na svém Harleyi z roku 1967 celkem 49 států USA a zájem o motorky u něj přetrvával i v jeho stáří.

Když se ale Standley již v důchodu někdy před 18 lety rozhodoval, komu z rodiny nakonec motocykl předá, až přijde jeho čas na odpočinek, nemohl se zcela rozhodnout. Těžko se mu rozhodovalo mezi dvěma syny a dvěma dcerami, přičemž upřednostnit jednoho člena rodiny před druhým nepřipadalo v úvahu.

Nakonec však jedna z dcer zavtipkovala o tom, že si má vzít svůj milovaný Harley sebou do hrobu. K překvapení rodiny, Standley přijmul tento nápad s naprostou vážností a rozhodl se, že chce být opravdu pohřben i se svou motorkou. Přesněji přímo na ní.

Když tedy Billie Standley nedávno zemřel ve věku 82 let, jeho rodina věděla, jaký pohřeb by si přál. Již dříve Standleyho synové zkonstruovali speciální plechovou rakev s prosklením, do které byl zesnulý motorkář umístěn na svém Harleyi. Tak, jak si ho většina lidí pamatovala.

Aby rodina a blízcí dopřáli motorkáři i tradiční „poslední jízdu“, rakev byla při cestě na hřbitov postavena na přívěs. Někomu sice mohlo „vypreparované“ tělo na motocyklu jezdící po městě přijít jako trochu bizarní způsob pohřbívání nebožtíka, ale takový pohřeb si Standley přál.

Motorkář z Ohia přitom nebyl jediným nadšencem, který se rozhodl na onen svět odejít se svým strojem. V minulosti jste mohli slyšet o jistém 90letém staříkovi z Jižní Karolíny, který byl pohřben ve svém Pontiacu Catalina z roku 1973, přičemž do hrobu si vzal i vlastní kolekci zbraní.

Americká milionářka Sandra West zase byla v roce 1977 pohřbena uvnitř vzácného Ferrari 330 America, mimochodem oblečená v krajkovém negližé. Nevídaným způsobem odešel mezi mrtvé i jistý motorkář z Portorika, který chtěl být během pohřbu vystaven na svém superbiku od Hondy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů