Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video z Frankfurtu: Kia ukazuje novou Sportage. A přivezla i Optimu GT

Naše téma
Redakce | 18.09.2015
dalších 16 fotek
Kia Sportage. | foto: Kia
Hlavní hvězdou stánku automobilky Kia na frankfurtském autosalonu je nová generace oblíbeného SUV Sportage. Kromě ní však jihokorejský výrobce do Německa přivezl také evropskou podobu sedanu Optima - a rovnou i ve sportovním provedení GT.
Kia Optima samozřejmě až tak velkou novinkou není, premiéru měla už v dubnu na autosalonu v New Yorku.

Představení nové generace sedanu Kia Optima najdete zde.

Evropské provedení se přitom od toho amerického na pohled neliší. Zájemci budou moci sáhnout po modernizovaném 1,7litrovém turbodieselu s výkonem 141 koní (104 kW), případně po atmosfericky plněném benzínovém dvoulitru se 163 koňskými silami (121 kW). Kia však ve Frankfurtu potvrdila i sportovně orientovanou verzi GT, která nabídne přeplňovaný zážehový dvoulitr, výkon 245 koní (180 kW), 353 Nm maxima točivého momentu a zrychlení z klidu na stovku za 7,4 sekundy.

Kia Optima GT.


Kromě výkonnějšího motoru se GT odlišuje i dravějším vzhledem, upraveným interiérem a přepracovaným podvozkem.

Pro novou Optimu bude v Evropě také k dispozici příplatkový adaptivní podvozek. Prodávat se začne na přelomu roku. A později dorazí také kombík.

Z pohledu celkových prodejů je pro jihokorejskou automobilku ještě důležitější premiéra nové generace modelu Sportage. Toto SUV je totiž nejprodávanější Kia v Evropě. Nejnovější provedení bude k dispozici začátkem příštího roku.

Představení nové generace SUV Kia Sportage najdete zde.

Má nabídnout například prostornější, modernější a především výrazně kvalitnější interiér. Na výběr bude z pěti motorizací.

Kia Sportage.


Díky spolupráci s motoristickým serverem autoperiskop.cz si můžete všechny frankfurtské novinky značky Kia prohlédnout zblízka na videu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů