Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Stig se vrací do práce, rekordní pálení gum a formule na sněhu

Naše téma
Redakce | 04.01.2015
Stigovi končí prázdniny, je třeba se vrátit do práce. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Top Gear je fenomén. Po nedávném odvysílání vánočního speciálu z Patagonie nyní nejsledovanější motoristický pořad na světě míří do své 22. sezony. První oficiální upoutávka naznačuje, že se máme na co těšit.
Top Gear rok 2014 zakončil odvysíláním tradičního "cestovatelského" speciálu, který však byl tentokrát mnohem sledovanější než ty minulé. Trojice v něm moderátorů zamířila do Argentiny, kde měl štáb obrovské potíže a dokonce musel narychlo opustit provincii Ohňová země. Při natáčení v Argentině používal tři vozy značky Porsche, Lotus a Mustang. Porsche přitom mělo poznávací značku „H982 FKL", což podle některých Argentinců připomínalo válku o Falklandy v roce 1982. Argentina, která v ní prohrála, si stále činí nárok na souostroví, jemuž říká Malvíny. Vyhození natáčecího týmu předcházel skutečně divoký protest argentinských válečných veteránů před hotelem, kde celý tým televizní stanice BBC bydlel.

Nyní už ale Top Gear chystá 22. sérii. A jako lákadlo zveřejnil první oficiální upoutávku, v níž hraje hlavní roli Stig. Tajemný závodní jezdec v bílé kombinéze v ní ukazuje několik vtipných momentů ze svých prázdnin.



Výrazem "burnout" se označuje prosté pálení pneumatik protáčením kol - ideálně při stání na místě. Tuto disciplínu proslavily především americké sporťáky s velkými osmiválcovými motory a pohonem zadních kol. Oblíbili si ji však i v Austrálii. A to natolik, že 1. ledna vytvořili nový světový rekord v největším simultánním burnoutu. Zúčastnilo se totiž 103 aut.



Ani v zimě legendární okruh Nürburgring nespí. Ve chvílích, kdy je pokryt sněhem a ledem, je sice Severní smyčka pro veřejnost zavřena, ale pokud jste Andy Gülden, šéfinstruktor Nürburgring Driving Academy, jsou vaše možnosti snad nekonečné. Nic vám nebrání vyrazit na kluzký okruh při teplotě -16°C třeba ve formuli...


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů