Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Pojízdný bazén, auto pro Darth Vadera a Jaguar pro cyklisty

Naše téma
Redakce | 27.07.2014
Phil Weicker a Duncan Forster postavili ze starého Cadillacu pojízdný bazén. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Někteří lidé mají opravdu zvláštní nápady. Například Američané Phil Weicker a Duncan Forster si řekli, že by bylo fajn postavit pojízdný bazén. Koupili tedy obří Cadillac DeVille z roku 1969 a šest let jej předělávali, dokud nesplňoval jejich představy.
Výsledkem se dvojice nadšenců pochlubila nedávno. Seznam změn proti původnímu "Caddymu", kterého koupili za 800 dolarů, je samozřejmě rozsáhlý. Místo sedadel je uvnitř laminátová vana, oba pedály nahrazuje páka na dveřích u řidiče, kam se přesunulo i ovládání automatické převodovky. Původní je motor, pod kapotou se skrývá velký osmiválec o objemu 7,7 litru. Prý dokáže auto, tedy spíš bazén, rozjet až na 160 kilometrů za hodinu. Rychlejší bazén na světě jistě nenajdete...

Svět Hvězdných válek má po celé planetě spoustu fanoušků. Firma Hot Wheels, známá výrobou "angličáků" a hraček s automobilovou tématikou, si to samozřejmě uvědomuje a proto se rozhodla vytvořit speciální sérii autíček, která mají odrážet charaktery nejznámějších postav ze Star Wars. Jako první společnost ukázala "Darth Car", tedy vůz vhodný pro Darth Vadera. Pro marketingové účely vytvořili v Hot Wheels auto ve skutečné velikosti - je prý postaveno na základě páté generace Chevroletu Corvette a opravdu jezdí.

Automobilka Jaguar spolupracuje s britským cyklistickým týmem Sky, který se v těchto dnech účastní Tour de France. Jaguar právě pro tuto příležitost připravil "servisní" F-Type R Coupé. Pod kapotou je všechno stejné, vůz pohání kompresorem přeplňovaný osmiválec s výkonem 550 koní, změnily se ale jeho praktické schopnosti. Jako sportovní kupé samozřejmě tento "Jag" nebyl konstruován tak, aby zvládl převážet náhradní kola a hromadu pro cyklisty užitečných věcí. Proto se do věci vložilo oddělení Special Vehicle Operations a vůz výrazně upravilo. Výsledek je hodně zajímavý.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů