Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Nepovedený let, "embéčko" v dobové reklamě a tichá Formule 1

Naše téma
Redakce | 23.03.2014
Guerlain Chicherit při pokusu o nejdelší skok autem. | foto: GRAVI-T
Praha /VIDEO/ - S auty je spojena celá řada všemožných rekordů. Nejčastěji jde samozřejmě o dosažení nejvyšší možné rychlosti, oblíbené jsou také pokusy o co nejnižší spotřebu. Ale věděli jste, že existuje i rekord pro nejdelší skok?
Jeho hodnota činí 332 stop, což je zhruba 101,2 metru. Tak daleko v autě doletěl v roce 2011 americký závodník Tanner Foust. V úterý 18. března chtěl rekord překonat francouzský jezdec Guerlain Chicherit, jehož cílem byl let dlouhý přes 360 stop - tedy téměř 110 metrů. Jenže se to trochu zvrtlo...

Pro uklidnění: Chicherit vyvázl pouze s lehkým zraněním.



O minulém víkendu odstartoval letošní ročník Formule 1, který lze vzhledem k velkým změnám označit za přelomový. Po premiéře v Melbourne se mluvilo o řadě věcí, nejčastěji se však řešil zvuk nových monopostů. Auta s šestiválcovými turbomotory totiž nenabízejí takový řev jako předchozí osmiválce. Výborně to dokládá srovnávací video přímo z australského okruhu. 

Poslední klip sice není zrovna aktuální, ale souvisí s jedním velkým výročím, které se odehrálo v tomto týdnu: 21. března tomu bylo přesně 50 let od premiéry legendární Škody 1000 MB. Vhodná doba pustit si dobové propagační video. Kouzelné, že?

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů