Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: 50 let s Mustangem, hloupost na D1 a ovládání gesty

Naše téma
Redakce | 11.01.2015
Divize Ford Performance zveřejnila atraktivní pohled na historii Mustangu. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Automobilová legenda jménem Mustang je s námi už 50 let. Vůz, který definoval kategorii takzvaných "pony cars", za tu dobu prošel poměrně divokým vývojem a zažil i slabší chvilky, ale kultovní status mu už nikdo nevezme. I proto oslavy kulatých narozenin probíhají už několik měsíců a ve velkém stylu.
Naposledy se ke gratulantům připojil americký profesionální drifter Vaughn Gittin, který natočil hodně atraktivní video s výmluvným názvem 50 Years of Fun, tedy 50 let zábavy. Gittin v něm nabízí průřez historií Mustangu. Můžete si tak prohlédnout zástupce pěti ze šesti generací vozu, navíc zajímavě upravených. Chybí jen čtvrtá generace vyráběná v letech 1994 až 2004.

Takzvané vybržďování je jev, který se bohužel občas objevuje i na českých dálnicích. Sice ne tak často jako třeba bezdůvodná jízda v levém či prostředním pruhu, ale objevuje. A když se stane, že se sejdou dva prchliví řidiči, může se už tak hloupé vybržďování zvtrnout v něco ještě hloupějšího, jak ostatně ukazují nedávno pořízené záběry z dálnice D1.

Výrobci automobilů v současnosti v oblasti ovládání palubních funkcí hojně využívají dotykové displeje. Volkswagen ale ukazuje, že by to v budoucnu mohlo jít ještě trochu jinak. Návratu fyzických tlačítek a přepínačů se samozřejmě nedočkáme, německá automobilka pracuje na ovládání prostřednictvím gest. Pokrok ukázala na veletrhu CES v Las Vegas, kde představila studii Golf R Touch. Jak tento koncept funguje, ukazuje nejlépe níže přiložené video.

Koncept Volkswagen R Touch.


Golf R Touch má v kabině hned tři obrazovky. Ten hlavní, umístěný na hlavním panelu palubní desky má 12,8 palců a je dotykový. Stejně jako menší osmipalcový, který se nachází pod tím velkým a slouží třeba k ovládání klimatizace. Třetí obrazovka pak nahrazuje tradiční přístrojový štít s analogovými budíky.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů