Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Travis Pastrana rozbil rekord nejstaršího závodu do vrchu v USA

Naše téma
Dominik Valášek | 12.07.2017
dalších 6 fotek
Travis Pastrana na vrchu Mt. Washington. | foto: Subaru Rally Team USA
Americké závody do vrchu, to zdaleka není jen Pikes Peak, který si mnoho lidí vybaví jako první. Vůbec nejstarším vrchařským závodem, jezděným již od roku 1904, je totiž výjezd na Mt. Washington. A právě na něm stanovil Travis Pastrana nový rekord.
S vrcholem ve výšce 1916 metrů je sice Mt. Washington výrazně nižší než Pikes Peak a dokonce samotná trať je o dost kratší (12,2 km versus 19,9 km). To ovšem neznamená, že by jízda do vrchu byla snad méně náročná. Na rozdíl od Pikes Peak, kde je trať už kompletně celá vyasfaltovaná, má Mt. Washington v nejvyšších místech ještě stále šotolinu, což značně ztěžuje podmínky.

Travise Pastranu v závodním Subaru WRX STI o výkonu 600 koní ale ani šotolina nezbrzdila a tak zajel trať za rekordní čas 5 minut a 44,72 sekundy. S tímto časem překonal starý rekord Davida Higginse o necelých 25 sekund. Higgins byl nejrychlejší již v roce 2014 a stejně jako Pastrana jel se Subaru.

Co se Travise Pastrany týče, tento multifunkční závodník má na svém kontě pozoruhodnou řadu medailí ze všech možných odvětvích motorsportu.

Dohromady vyhrál Travis osm šampionátů X Games v motokrosu a jednou zde byl stříbrný i v rallye. K tomu lze připočíst ještě několik dalších motokrosových titulů nebo vítězství v šampionátu Rally America. Za svou kariéru vyzkoušel Travis už skoro všechno a v portfoliu mu nechybí třeba ani závody NASCAR.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů