Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Škoda v Ženevě ukázala nejrychlejší Octavii i další novinky. Podívejte se

Naše téma
Jan Zajíc | 07.03.2017
dalších 46 fotek
Česká automobilka Škoda Auto na autosalonu v Ženevě. | foto: Škoda Auto
I když česká automobilka Škoda na ženevském autosalonu neukázala nějaké velké překvapení či neočekávaný koncept, novinek na jejím stánku najdeme spoustu. Prohlédněte si je.
Největšími taháky byly dvě verze omlazené Octavie. Začněme tou sportovní.

Octavia RS 245 je nejrychlejší oktávkou, co kdy vznikla. Z dvoulitrového benzinového čtyřválce ve Škodě vymáčkli celkem 245 koní (180 kW) a 370 Nm točivého momentu, což proti dosavadnímu vrcholu v podobě RS 230 představuje nárůst 15 koní a 20 Nm. Auto však nabídne i další odlišnosti, více informací najdete zde.

A určitě se podívejte i na video, které odhaluje, jaký má nejostřejší Octavia zvuk.

Další novou variantou Octavie je terénní Scout, který se od běžné varianty liší o 30 milimetrů vyšší světlou výškou a některými doplňky, které zdůrazňují dobrodružnější charakter vozu. Standardem je tu pohon všech kol. Více informací najdete zde.

Další premiéry souvisejí s Kodiaqem, česká automobilka totiž do Ženevy přivezla "drsnější" provedení Scout (více informací zde) a sportovněji laděný SportLine (podrobnosti najdete tady).

Kromě toho Škoda na švýcarském autosalonu představuje omlazené modely Rapid (detaily najdete zde) a Citigo (více zde).

Mimochodem, pokud byste si ženevský stánek mladoboleslavské automobilky také rádi prohlédli, ale přímo na autosalon se nedostanete, můžete se podívat na živý přenos s detailní prohlídkou výstavní plochy značky Škoda. Přenos slibuje pohled do zákulisí i informace o tom, jak stánek pro světové premiéry nových modelů vznikal.

Začíná se v 17.40.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů