Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: "Vynálezce" postavil z BMW pojízdnou vířivku. Vzadu má dokonce gril

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.09.2017
dalších 6 fotek
Pojízdná vířivka nakonec fungovala celkem obstojně. | foto: youtube.com
Britský vynálezce Colin Furze se na svém YouTube kanálu proslavil již nespočtem šílených projektů. Tentokrát si ale řekl, že by nebylo od věci z auta vytvořit fungující pojízdnou vířivku. A to se vším všudy.
Furze použil jako základ starý kabriolet BMW řady 3, který opravdu zásadně upravil ve všech směrech. Interiér byl tedy kompletně utěsněn, aby uvnitř dokázal udržet hladinu vody, voda samozřejmě navíc nesmí unikat do elektroniky a motorového prostoru.

Šasi vozu bylo dále řádně zpevněno, protože litry vody auto samozřejmě pořádně zatíží. Pocit opravdové vířivky pak zajišťuje dvojice benzinových fukarů na listí, které vzduch trubicemi směřují pod hladinu, a také podomácku vyrobené vyhřívání vody, jež bylo napojeno na původní topení vozu.

Letní pohodu ve vířivce doplňuje gril umístěný do dveří kufru a třešničkou na dortu je nakonec karoserie pokrytá umělým trávníkem.

Voda auto dle odhadů Furze zatížila 1 až 2 tunami hmotnosti, takže jízda s jindy vcelku hbitým kabrioletem nebyla nic moc. Ale pojízdná vířivka fungovala obstojně. Na projektu ke všemu spolupracoval Google, který má bláznivý výtvor použít ve své nadcházející reklamní kampani.

Na celý průběh stavby a otestování vozu se podívejte níže.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů