Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Hybridní Range Rover Sport vyjel 999 schodů k Nebeské bráně v Číně

Naše téma
Dominik Valášek | 12.02.2018
Range Rover Sport PHEV šplhá na Nebeskou bránu. | foto: Range Rover
Britská automobilka předvádí svoje nové modely občas poněkud nekonvenčními způsoby. Měli jsme tu třeba už Range Rover Sport na trati pro sjezdové lyžování... A nyní přichází plug-in hybridní varianta, která pojede pro změnu do kopce. Ale ne jen tak ledajakého.
V rámci prezentace nového Range Roveru Sport PHEV se automobilka vydala do Číny, kde se na hoře Tainmen nachází „Nebeská brána“, vytvořená ve skále. K ní se lze dostat pouze po zdolání krkolomné 11 kilometrů dlouhé cesty s 99 ostrými zatáčkami, a také po výšlapu 999 schodů, vedoucích na vrchol.

Za účelem zdolání náročné cesty usedl za volant Range Roveru čínský jezdec týmu Panasonic Jaguar Racing Ho-Pin Tung. Se zcela standardním vozem zdolal náročnou horskou silnici a poté se pustil do schodiště, jehož sklon místy dosahuje 100% stoupání, tedy úhlu 45 stupňů.

Plug-in hybridní Range Rover o výkonu 404 koní (297 kW) si však docela hravě poradil a na příplatkových terénních gumách „vyběhl“ po schodech, jako by se nechumelilo. Jen máme takový pocit, že následný sjezd dolů by byl snad ještě o něco horší než výjezd nahoru.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů