Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Jak natáčí nejrychlejší kamera na světě? Podívejte se

Naše téma
Daniel Fuglevič, Dominik Valášek | 02.05.2018
další 3 fotky
Lamborghini „Huracam“. | foto: Instagram/trevorfromwherever
Fotky unikátního kamerového vozu na základě Lamborghini Huracán jsme již viděli a nyní přichází čas na předvedení prvních záběrů, které netradiční pracovní vůz natočil. Ty navíc skvěle ukazují, proč vlastně někoho napadlo umístit obří kameru na čumák italského supersportu.
Důvodem byla pochopitelně schopnost natáčet v reálných podmínkách ty nejrychlejší auta. Pokud chcete natáčet třeba rychlou automobilovou honičku, musíte se s kamerou pohybovat stejně rychle jako natáčená auta. Což bývá velmi často problém.

Není tedy divu, že na prvních záběrech kamerového Huracánu se nyní objevuje ostře řízené Ferrari FF. U společnosti Incline Dynamic Outlet, která za stavbou kamerového vozu stojí, si jízdní záběry Ferrari objednal jeden nejmenovaný klient.

Kamera je v přídi supersportu nazvaného příznačně „Huracam“ gyroskopicky stabilizovaná a její pohyb na systému ramen a kloubů ovládá spolujezdec díky speciálně vyvinutému ovládání. Jen vymyslet a vyrobit celý systém tak, aby mohl Huracam pořizovat špičkové záběry použitelné ve filmu, prý stálo přibližně půl milionu dolarů (10,2 milionu korun). Filmaři bohužel nikde neuvádí, kolik celá konstrukce váží.

Hlavní výhodou takto vybaveného supersportu je podle firmy možnost zachytit natáčené vozidlo při jeho stoprocentním nasazení. Filmaři se tak nemusí schylovat k trikům a efektům, čímž si někdy lidé z průmyslu pomáhají, aby uměle vytvořili pocit rychlosti jedoucího auta – třeba natáčením v nižší snímkovací frekvenci, kdy se záběry poté v postprodukci lehce zrychlí, nebo použitím častého střihu mezi záběry.

K těmto technikám se filmaři z Incline Dynamic Outlet jednoduše nemusí schylovat, neboť kamerový Huracán dokáže mnohem schopněji držet krok i s těmi nejrychlejšími vozy světa. Italský supersport je kromě rychlosti také obratnější než normálně používaná SUV s kamerou na pohyblivém rameni.

Supersport s uprostřed umístěným atmosférickým desetiválcem o výkonu 610 koní (449 kW) umí akcelerovat z nuly na sto za 3,2 sekundy a i přes kameru si prý zachovává maximální rychlost 325 km/h. Spolu s Ferrari 458, použitým při natáčení filmu Need for Speed, tak patří Huracán s kamerou k nejrychlejším kamerovým autům světa.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů