Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Čekání na smrt? Na odložené podvodné Volkswageny je chmurný pohled

Naše téma
Dominik Valášek | 28.03.2017
Vykoupené Volkswageny stojící na zavřeném stadionu Pontiac Silverdome. | foto: Youtube/jacuzzibusguy
Emisní skandál Volkswagenu, který vypuknul v roce 2015, bude mít dlouhou dohru. Před pár měsíci začala v USA rozsáhlá akce na výkup podstatné části postižených vozidel a dosud není jasné, co s auty bude.
Auta mohou být opravena a znovu prodána jako ojetá, odvezena do jiné části světa nebo prostě budou rovnou sešrotována. Tak či tak po celých Spojených státech v současnosti postávají desítky, možná i stovky tisíc Volkswagenů, kterým většinou prakticky vůbec nic není, a smutně čekají na svůj osud.

Vozů s podvodným softwarem je přitom zhruba půl milionu.

Čtěte také: Benzinové škodovky dostanou filtr pevných částic. Už od příštího roku

Lepší představu o gigantických rozměrech celého výkupu přináší nové video, zabírající z výšky zavřený stadion Pontiac Silverdome, nefunkční od roku 2013.

Ten je jenom jednou z mnoha lokalit, kde Volkswagen vykoupená auta momentálně skladuje. Další podobné množství lze nalézt na různých dalších plochách či nefunkčních leteckých základnách.

Nepřehlédněte: I milionáři musejí do fronty. Na superdrahý Koenigsegg se čeká přes čtyři roky

O tom, že Volkswagen podváděl a uváděl klamné informace o emisích, nemůže být pochyb. Na druhou stranu je ale nutno poznamenat, že sešrotováním funkčních aut, jejichž výroba také zanechala nějaké emise, se rozhodně ničemu nepomůže... Snad proto auta potká o něco lepší osud.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů