Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Ve špinavé garáži se našly vzácné Ferrari a Cobra. Po 27 letech

Naše téma
Daniel Fuglevič | 07.02.2018
další 4 fotky
Ferrari 275 GTB/2 a Shelby Cobra 427. | foto: youtube.com
Moderátor Tom Cotter z pořadu Barn Find Hunter jezdí po USA a hledá zajímavé opuštěné vozy, které by potřebovaly zachránit. A tentokrát dostal tip na jednu špinavou, nepoužívanou garáž, v níž by se měly nacházet dvě opravdu ceněné klasiky.
Přesněji se jedná o Ferrari 275 GTB/2 z roku 1966 a Shelby Cobra 427 z roku 1967, které původní majitel nechal chátrat v uzavřené garáži v Severní Karolíně 27 let. V tuto dobu se má celý dům i s garáží demolovat, a proto bylo načase, aby vozy opět spatřily denní světlo.

Důvodem uložení aut na takovou dobu prý byla nešťastná smrt mechanika, který se jako jediný o vozy původního majitele staral. Majitel přitom jednoduše nechtěl, aby na vozy sahal někdo jiný než jeho osvědčený servisman. Bohužel, zmíněný mechanik zahynul při nehodě na motocyklu a o vozy se najednou neměl kdo starat.

Od té doby, podle všeho od roku 1991, tak stojí vozy v garáži. Majitel totiž nikoho, kdo by o auta pečoval, nenašel, a další životní události mu zabránily, aby vozům třeba našel nový domov.

Nalezená Cobra má najeto pouhých 30 tisíc kilometrů, zatímco Ferrari má ještě nižších 21 tisíc kilometrů. Oba vozy pak vypadají přesně tak, jak byste si po 27 letech zavření v garáži představovali. Z Cobry si navíc udělaly příbytek myši.

I přes jisté komplikace se ale podařilo obě auta zachránit a převést na mnohem bezpečnější místo. Společnost Hagerty, která se specializuje na pojištění klasických vozů, uvedla, že tato dvojice aut může mít dohromady hodnotu kolem 4 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 81 milionů korun.

Ferrari i Cobra půjdou již příští měsíc do aukce. Podle aukčního domu Gooding & Company oba vozy nastartovaly na první dobrou a jejich stav není tak hrozný, jak se může na první pohled zdát. V rukách nových majitelů pak určitě projdou kompletní renovací a stanou se součástí sbírek.

V garáži byl mimo zmíněné klenoty odložen také starý Morgan a Triumph. Tyto vozy si ale majitel rozhodl ponechat. Na záchranu opuštěných aut se můžete podívat na videích níže.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů