Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Lada Niva se šesti koly šejkům asi vonět nebude. Překvapivě ale funguje

Naše téma
Jiří Švamberk | 26.12.2018
další 3 fotky
Niva 6x6 by Garage 54 | foto: Garage 54
Někdy prostě pohon čtyř kol není dost. Pánové z Garage 54 zase řádili a postavili ruskou odpověď na luxusní šestikolku od Mercedesu.
Se šestikolkami se nám v poslední době roztrhl pytel. Už jsme viděli oficiální výtvor v podobě Mercedes G63 AMG 6x6, bláznový VelociRaptor 6x6 od Hennessey nebo na zakázku postavený pick-up Suzuki Jimny 6x6, který vypadá právě jako výše zmiňovaný Mercedes G63 AMG. Ale ještě jsme neviděli žádnou šestikolkou z Ruska, což je vzhledem k tomu, kolik bláznových auto pochází právě z východu, docela překvapivé. Až doposud.

Pánové z Garage 54 uskutečnili další ze svých bláznivých nápadů a standardní Nivu 4x4 vylepšili o jednu další zadní nápravu. Mechanici vyrobili zajímavou a jednoduchou čtyřkolovou zadní nápravu, odpruženou listovými pery. Nápravu pak vyztužují proti kroucení dodatečná ramena.

Niva 6x6 by Garage 54


Problematickým se ukázalo mechanické spojení mezi zadními diferenciály. Mechanici musí tedy najít odpovídající řešení, kterým by do hry zapojili také třetí nápravu. Ovšem celkově auto funguje velmi dobře, o čemž se můžete přesvědčit ve videu, kde je stavba Nivy 6x6 podrobně zdokumentována.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů