Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Je tohle nejšílenější Fiat 500? Uprostřed má motor z Alfy Romeo 4C

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.09.2017
dalších 13 fotek
Giannini 350 GP Anniversario. | foto: youtube.com
Také mírumilovný a roztomile vypadající Fiat 500 se umí proměnit v pořádnou bestii. Pokud vám ovšem připadá ostrá verze od dvorního úpravce Abarth málo šílená, můžete se rozhodnout pro společnost Gran Torino Engineering. Ta už bude vědět, jak vás potěšit.
Výsledkem je zřejmě nejšílenější Fiat 500 na světě. Kreace jménem Giannini 350 GP Anniversario je společným projektem právě italské dílny Gran Torino Engineering a známého úpravce Fiatů Giannini Automobili, pro něhož je vůz dárkem ke stoletému výročí.

Z původního Fiatu toho už od pohledu moc nezbylo, přičemž hlavní změnou je nahrazení přeplňovaného čtyřválce o objemu 1,4 litru za uprostřed umístěný 1,75litrový čtyřválec s turbem. Ten pochází ze sporťáku Alfa Romeo 4C a byl ještě dále vyladěn.

Díky tomu malinkatý Fiat produkuje kolem 350 koní (261 kW), což je vcelku značný nárůst proti standardním 240 koním (177 kW) v Alfě a rovným 100 koním (74 kW) v obyčejné pětistovce.

Změněna byla rovněž pohánění náprava a hatchback už není předokolkou, nýbrž ryzí zadokolkou. Zájemci pak mají na výběr, zda zvolí manuální převodovku, nebo automat s pádly pod volantem z Alfy Romeo.

Za 19palcovými kovanými koly se schovávají pořádné brzdy Brembo s děrovanými kotouči a šestipístkovými třmeny vepředu, zatímco skrze výřezy v kapotě můžete vidět závodní push-rod odpružení Öhlins.

Nepřehlédnutelný bodykit je vyroben z karbonu a pochopitelně řadou otvorů zajišťuje přívod či odvod vzduchu na těch správných místech. Na masce se ještě usídlily dodatečné mlhovky a na zádi rozměrné křídlo.

Firma plánuje vyrobit pouhých 100 kusů této bestiální verze Fiatu 500, a to za cenu v přepočtu 3,9 milionu korun. Jde tedy o pořádnou pálku. Jak už to však u těchto šílených výtvorů bývá, své zájemce si určitě najde.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů