Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Jak zrychluje revoluční sporťák BMW i8 s tříválcem? Překvapí vás to

Naše téma
Redakce | 27.03.2014
BMW i8. | foto: BMW
Praha /VIDEO/ - BMW i8 bezpochyby patří mezi přelomová a revoluční auta. Tříválcový plug-in hybrid totiž chce kombinovat tak trochu protichůdné vlastnosti: úspornost a sportovní charakter. Že by BMW i8 opravdu mohlo být rychlé, ukazuje nové video.
Hnací soustava BMW i8 je tvořena zážehovým tříválcem BMW TwinPower Turbo s výkonem 231 koní a točivým momentem 320 N.m a synchronním elektromotorem s parametry 131 koní a 250 N.m. Součástí systému BMW eDrive je také lithium-iontový vysokonapěťový akumulátor s využitelnou kapacitou 5,2 kWh. Nechybí ani inteligentní systém řízení toků energií, který pracuje s kombinovaným celkovým výkonem 362 koňských sil. Auto přitom váží 1495 kilogramů.

Z klidu na 100 km/h i8 podle BMW zrychlí během 4,4 sekundy, což video ukazující akceleraci na 130 km/h potvrzuje. Dálniční rychlosti vůz dosáhne za nějakých sedm vteřin.




Možná nejpřekvapivější je ale zvuk, jaký auto produkuje. I s vypnutým systémem Active Sound Design, který upravuje hluk motoru v kabině pomocí audiosystému, i8 rozhodně nezní jako tříválec...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů