Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Jak to vypadá, když vám dorazí sporťák za 46 milionů? Je to docela milé

Naše téma
Dominik Valášek | 23.06.2017
dalších 10 fotek
Rozbalování vzácného supersportu Lamborghini Centenario Roadster. | foto: YouTube/Carspotter Jeroen
Asi úplně každý dostával pod stromeček nejradši velké a těžké krabice signalizující ty nejlepší dárky. Tahle krabice, která udělala šťastlivci v USA tak trochu předčasné Vánoce, je hodně těžká, hodně velká, a ukrývá v sobě supersport za 46 milionů korun.
Na YouTube se nedávno objevilo 36minutové video, zachycující pomalé a láskyplné rozbalení zbrusu nového Lamborghini Centanario Roadster. Exkluzivní supersport na počest nedožitých stých narozenin Ferruccia Lamborghiniho vznikl v pouhých 20 kusech a jeden z nich byl nedávno doručen majiteli do USA.

Video potom dopodrobna ukazuje, jak vlastně probíhá takové slavnostní rozbalení exkluzivního vozu. Ten samozřejmě nepřijede jen tak na kamionu. Místo toho je doručen v útrobách bytelné dřevěné krabice, která se musí v několika lidech rozebrat, aby odhalila vůz pod černou plachtou.

Jen pro připomenutí, Centenario se představilo na loňském autosalonu v Ženevě a jako základ slouží platforma z modelu Aventador. Z něj pochází také úchvatná pohonná jednotka. Atmosférický dvanáctiválec má 760 koní, 690 Nm točivého momentu a svou sílu dodává všem čtyřem kolům skrze sedmistupňový automat.

Z nuly na sto akceleruje Centenario za 2,8 sekundy, dosahuje maximální rychlosti 350 km/h a díky karbonové karoserii váží pouze 1520 kilogramů. Z celkového počtu 40 aut je 20 roadsterů a 20 kupé.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů