Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Historie sportovních aut Lamborghini v několika minutách

Naše téma
Dominik Valášek | 19.01.2018
Evoluce Lamborghini od roku 1963 do roku 2018. | foto: YouTube/Cars Evolution
Dost možná jste již na internetu zakopli o YouTube kanál Cars Evolution. Ten si vždy vybere jednou auto, případně celou automobilku, a mapuje pomocí jednoduché infografiky vývoj v průběhu let. V posledním videu se neobjevuje nic menšího než italské Lamborghini.
První sportovní auto s rozzuřeným býkem ve znaku spatřilo světlo světa v roce 1963 a jednalo se o poměrně málo známý model 350 GT. Mnoho lidí si nesprávně myslí, že vůbec prvním Lamborghini byla legendární Miura, ale ta byla fakticky prvním supersportem svého druhu a na svět přišla až coby třetí model značky v roce 1966.

Celkem video proběhne 25 samostatných modelů od prapůvodního 350 GT, až po letošní novinku v podobě SUV Urus. Každý vůz je vždy doplněn o základní technické údaje a také o nezbytný zvuk. A vězte, že zejména chraplavé dvanáctiválce starých ročníků zní vyloženě skvěle.

Aby toho nebylo málo, jsou poslední dvě minuty videa věnovány i různým technickým zajímavostem ze světa Lamborghini. Vzhůru otevírané „Lambo-doors“ znají asi všichni, ale věděli jste, že model Countach z 1974 byl vůbec prvním autem, které vertikálně otevírané dveře přineslo?

Nebo že Diablo používalo pod licencí japonského Nissanu stejná přední světla jako Nissan 300ZX a původní logo zakrylo speciálním karbonovým dílem? To jsou všechno zajímavosti, se kterými budete s přáteli u piva za jasného krále.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů